Διακόσμησε το σπίτι σου με Upcycling!

By

Spring Home Story! Αδιαμφισβήτητα η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να ανανεώσεις το σπίτι σου μιας και έχεις μια ολόκληρη γκάμα χρωμάτων, θεμάτων και μοτίβων που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα τη διάθεση και το γούστο σου!

Decorate_A_Room-e1359633514480

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις τα μαλλιοκέφαλά σου γιατί η τάση φέτος είναι με το μέρος σου! Θα σου πω μόνο μια λέξη…“Upcycling”.

Σε απλά ελληνικά πεταμένα υλικά ή χαλασμένα προϊόντα μεταποιούνται σε νέα υλικά και προϊόντα καλύτερης ποιότητας ή οικολογικής αξίας. H “άμεση ανακύκλωση” χρησιμοποιεί εξ’ολοκλήρου το προϊόν και το κάνει χρήσιμο προσδίδοντάς του νέα ιδιότητα και αξία.

Πάμε να δούμε μαζί 4 έξυπνες και εύκολες ιδέες!

1. Χρησιμοποίησε παλιά υφάσματα με γεωμετρικά σχήματα, φλοράλ, πολύχρωμα, και ανάλογα με το μέγεθος και την ποικιλία που διαθέτεις, φτιάξε μαξιλαροθήκες, καλύμματα για τον καναπέ, ακόμη και κουρτίνες!

kourtines

2. Άνοιξε το οικογενειακό σας άλμπουμ. Φωτογραφίες από το πανεπιστήμιο, των παιδιών από την πρώτη μέρα στο σχολείο, των φίλων από εκείνο το αξέχαστο ταξίδι που κάνατε μαζί πριν χρόνια, ακόμα και του αγαπημένου σου κατοικίδιου, μπορούν να γίνουν μια πανέμορφη σύνθεση στον τοίχο πάνω από τον καναπέ ή το τζάκι, με παλιές κορνίζες.

leigh-wall-display-A1

3. Εκείνες οι παλιές πολύχρωμες γαλότσες της μικρής που δεν της κάνουν πια και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε ανθοδοχεία για πολύχρωμα λουλούδια, βάζοντάς τους μέσα ένα μακρόστενο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με νερό ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο καιρό.

mpotes

Σε περίπτωση που δεν έχεις γυάλινα δοχεία σε διάφορα σχήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά για να βάλεις τα λουλούδια σου χρησιμοποιώντας σε κάθε ένα κάποιο διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής στο νερό τους, ταιριάζοντάς το με το χρώμα των λουλουδιών που σου αρέσει.

flowers

4. Αν έχεις κάποιο δίσκο ή πιατέλα ή οτιδήποτε παρόμοιο από υλικά όπως τσόχα, λυγαριά, ξύλο, φελό, πλαστικό, σε οποιοδήποτε χρώμα, γέμισε το με βότσαλα, λουλούδια, φρούτα, κλαδάκια αμυγδαλιάς, κεριά σε πολύχρωμη άμμο. Ο συνδυασμός του περιεχομένου με το υλικό και το σχήμα του εκάστοτε δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε δίνει και διαφορετικό ύφος στην σύνθεσή σας.

piatela

You may also like

Hot News