Ένα πανέμορφο, απλό εξοχικό στη Σουηδία σου δίνει απίστευτες διακοσμητικές συμβουλές!

By

Καθώς σέρφαρα τις προάλλες στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε ένα εκπληκτικό (όχι υπερβολικά μεγάλο) αλλά πάρα πολύ όμορφο εξοχικό στη Σουηδία και είπα να σου το δείξω.

Το εξοχικό ανήκει σε μια συνάδελφο (δημοσιογράφο) η οποία παίρνει συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους σταρ του Hollywood (την Reese Witherspoon, τον Tom Cruise και πολλούς άλλους).

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τη ζηλεύω για τις συνεντεύξεις που κάνει (λιγάκι αλλά δε το λέμε πουθενά)… τη ζηλεύω για το απίστευτο εξοχικό της το οποίο ακόμα και εξωτερικά είναι φανταστικό (θα μπορούσα απλά να το κοιτάω με τις ώρες).

Το ξύλινο σπιτάκι έχει χτιστεί από το 1929, έχει τρία υπνοδωμάτια και η διακόσμησή του έχει πολλά Καλιφορνέζικα στοιχεία μιας και η δημοσιογράφος ήθελε να νιώθει οικεία (καθώς είναι από την Καλιφόρνια) ακόμα και εκεί.

Τραπεζαρία…

kl_spiti02

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερη τραπεζαρία. Το τραπέζι και οι καρέκλες είναι από ξύλο βελανιδιάς και ο πανέμορφος πολυέλαιος-αντίκα είναι δώρο από τη μητέρα της δημοσιογράφου. Σίγουρα τα παράθυρα δεξιά και αριστερά του τραπεζιού δείχνουν ακόμα πιο όμορφο τον χώρο καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το φυσικό φως του ήλιου όταν αυτό μπαίνει αβίαστα μέσα σε ένα δωμάτιο.

Κουζίνα…

kl_spiti03

Η κουζίνα (μισό λεπτό να ηρεμήσω γιατί έχω πάθει την πλάκα μου με αυτή την κουζίνα) είναι τόσο μίνιμαλ και προσεγμένη διακοσμητικά που δεν έχω τίποτα άσχημο να πω γι’αυτήν. Οι ξύλινες καρέκλες-σκαμπό, οι γήινες αποχρώσεις στους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας και το μεγάλο παράθυρο στην μια πλευρά του χώρου συμβάλλουν στην απόλυτη αρμονία του. Για φαντάσου να τρως πρωινό σε αυτήν την κουζίνα… υπήρχε ποτέ περίπτωση να το κάνεις με νεύρα; Καμία!

Σαλόνι…

kl_spiti01

Τελικά το μεγάλο ατού αυτού του χώρου είναι τα μεγάλα παράθυρα που υπάρχουν σε κάθε χώρο του. Το σαλόνι είναι επίσης πολύ απλά διακοσμημένο και τα χρώματά του είναι γήινα. Ιβουάρ καναπές, coffee tables, πολυέλαιος και πολύχρωμα ριχτάρια… όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια όμορφη εικόνα.

Υπνοδωμάτιο…

kl_spiti04

Θα γίνω γραφική αλλά αυτό το υπνοδωμάτιο το αγαπώ. Το μικρό κρεβατάκι στη μια πλευρά, η vintage πολυθρόνα, ο ξύλινος καθρέφτης και τα προσεκτικά πεταμένα παιχνίδια δείχνουν πως παρόλο που το δωμάτιο θα μπορούσε να ανήκει σε ενήλικα, προφανώς ανήκει σε ένα από τα παιδιά της δημιοσιογράφου. Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά το κρεβάτι θα διαπιστώσεις πως στην ουσία είναι ένα απλό σκέτο κρεβάτι (χωρίς πλάτη) ενώ η floral πλάτη που βλέπεις είναι πρόσθετη. Να μια ωραία ιδέα την οποία μπορείς να υιοθετήσεις και εσύ.

Δεν χρειάζεται ένα σπίτι να είναι παραφορτωμένο και γεμάτο μικροπράγματα για να είναι ωραίο. Ένα απλό, λιτό και με μερικά ιδιαίτερα στοιχεία σπίτι μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Άλλωστε, αυτό δεν χρειάζεσαι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News