Έτσι θα κάνεις ασφαλές το παιδικό δωμάτιο

By

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας γονιός όταν φτιάχνει το παιδικό δωμάτιο είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια του χώρου για το παιδί και έπειτα να ασχολείται με τη διακόσμηση.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος όπου το παδί παίζει, μεγαλώνει και κοιμάται. Επομένως, αφού όπως γνωρίζεις τα παιδιά είναι σούπερ υπερκινητικά και θέλουν να εξερευνούν τα πάντα, θα πρέπει να ετοιμάσεις το χώρο τους έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σκαλιά

Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν σκαλιά και διαφορετικά επίπεδα στο δωμάτιο του παιδιού. Έτσι θα μπορεί να τρέχει και να παίζει άφοβα χωρίς να κινδυνεύει να πέσει ανά πάσα στιγμή.

Πρίζες

Τα παιδιά αγαπούν της πρίζες. Φρόντζε να τις καλύπτεις με ειδικά προστατευτικά ώστε να αποφεύγεις κάποια ηλεκτροπληξία. Επίσης, προσπάθησε να μην υπάρχουν στο δωμάτιό του, ειδικά αν είναι πολύ μικρό, φωτιστικά και πορτατίφ γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα τραβήξει και να πέσει ή να πάθει ηλεκτροπληξία.

kl_paidi01

Κορνίζες, βιβλία, ράφια

Φρόντιζε να είναι καλά στερεωμένα τα ράφια στους τοίχους του παιδικού δωματίου και να μην βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι του παιδιού. Έτσι θα μπορείς να το προφυλάξεις και σε περίπτωση σεισμού όπου δεν θα κινδυνεύει να πέσουν πάνω του βιβλία και κάδρα που μπορεί να είναι κρεμασμένα από πάνω του.

Μπαλκόνι

Αν το παιδικό δωμάτιο έχει μπαλκόνι, φρόντισε τα κάγκελα να ξεπερνούν το ένα μέτρο και δέκα εκατοστά ύψος ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώσει. Βάλε ειδικό προστατευτικό αν τα κάγκελα δεν είναι τόσο ψηλά και πρόσεχε μην πάρει καμιά φορά καμιά καρέκλα με σκοπό να σκαρφαλώσει στα κάγκελα. Γενικότερα το μπαλκόνι θέλει προσοχή.

Γενικά η ασφάλεια του παιδιού μέσα στο σπίτι και κυρίως στο παιδικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να τα μελετήσεις όλα και να κοιτάξεις μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και δεν ξέρεις τι έχουν κάθε φορά στο μυαλό τους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News