Φτιάξε μόνη σου τα πιο όμορφα βάζα λουλουδιών (χωρίς να ξοδέψεις τίποτα)!

By

Τώρα που φθινοπωριάζει το μόνο που δεν θέλεις είναι να χαλάσει η διάθεσή σου από τις βροχές  και τα κρύα (που δεν ήρθαν ακόμα αλλά δεν αργούν). Δες πώς θα συνεχίσεις να έχεις εκπληκτική διάθεση φέρνοντας τη φύση στο σπίτι σου.

Μια από τις αγαπημένες μου bloggers, η Chriselle Lim (θέλω να γίνει φίλη μου), φτιάχνει φανταστικά βάζα για τα λουλούδια και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να τα φτιάξουμε και εμείς.

Θα χρειαστείς…

Ένα χάρτινο μπουκαλάκι από χυμό

γάντια

ένα ξυλαράκι

έναν πλαστικό σωλήνα

κολλητική ταινία

τσιμέντο σε σκόνη

μπογιά σε σπρέι

και φυσικά λουλούδια

Βήμα 1: Ανακάτεψε το τσιμέντο. Ρίχνοντας νερό μέσα στη σκόνη θα δημιουργήσεις μια τσιμεντοκρέμα. Καλό είναι να κάνεις αυτό το βήμα έξω (ειδικά αν έχεις μωρό στο σπίτι) (όχι, το αγόρι σου που είναι γλυκό σαν καραμέλα δεν θεωρείται μωρό).

kl_vazo01

Βήμα 2: Πιες τον χυμό (σε έφτιαξα πάλι) και κόψε το μπουκάλι περίπου στη μέση. Βάλε το σωλήνα εκεί που θέλεις να μπουν τα λουλούδια. Ρίξε το τσιμέντο μέσα στο μπουκάλι εκτός από μέσα στο σωλήνα.

kl_vazo02

Βήμα 3: Λόγω του ότι είναι ακόμα υγρό το τσιμέντο ο σωλήνας δεν μπορεί να στερεωθεί στη μέση του βάζου. Στερέωσε το με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας. Άφησέ το να στεγνώσει και αφαίρεσε προσεκτικά την κολλητική ταινία.

kl_vazo03

Βήμα 4: Ψέκασε με την μπογιά σου (η Chriselle χρησιμοποίησε χρυσή μπογιά) και άφησε το βάζο σου να στεγνώσει. Το τσιμέντο απορροφάει την μπογιά πολύ εύκολα πράγμα που σημαίνει πως θα έχεις πολύ γρήγορα το βάζο σου έτοιμο.

kl_vazo04

Mπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς διαδικασία με ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. Έτσι θα έχεις και ένα διαφορετικό βάζο με κυμματάκια. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News