Φτιάξε στην μικρή κουζίνα σου μια cosy γωνιά από την οποία δεν θα ξεκολλάς

By

Υπάρχει κάτι πολύ ρομαντικό και σικ στο να τρως σε ένα όμορφο τραπεζάκι ή σε έναν ακόμα πιο όμορφο πάγκο στη γωνιά της κουζίνας σου. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο ή σε ένα σικ καφέ σε κάποιο πανέμορφο σημείο του Παρισιού.

Τι θα έλεγες αν σε διαβεβαίωνα πως θα μπορούσες να το κάνεις αυτό κάθε μέρα; Όχι, δεν ονειρεύεσαι και δεν βλέπεις στον ύπνο σου μια τρελοblogger να σου λέει πως μπορείς να έχεις ένα ρομαντικό cafe στο σπίτι σου. Είναι αλήθεια και θα σου δείξω τον τρόπο.

kl_kouzina01

Μπορεί να αγαπώ τα όμορφα cafe στο κέντρο της πόλης, στα σοκάκια της Πλάκας (ή και εκείνα που έχουν θέα τον Πύργο του Άιφελ) αλλά είναι πολλά εκείνα τα Κυριακάτικα πρωινά που βαριέμαι μέχρι και να χτενίσω τα μαλλιά μου – πόσο μάλλον να βγω από το σπίτι, να πάρω το μετρό και να πάω στο Κέντρο. Προτιμώ να κάτσω στην κουζινούλα μου έχοντας στα αυτιά μου τη φωνή του Μπαγκς Μπάνι (ναι, βλέπω παιδικά τα πρωινά σαν 4χρονο) και φορώντας της αναπαυτικές παντοφλίτσες μου. Το μόνο που λείπει από την κουζίνα μου για να νιώσω ότι βρίσκομαι σε ένα σούπερ cafe στο Παρίσι, είναι ένας όμορφος πάγκος ή ένα στρογγυλό τραπεζάκι όπου θα κάτσω και θα απολαύσω τον καφέ και το τοστ μου ρίχνοντας μια ματιά στο Instagram.

Συνήθως το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα χωρίς τραπεζαρία ή άνετη κουζίνα. Λύση υπάρχει και σου έχω και φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

kl_kouzina03

Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτείς τι μπορείς να βάλεις στη δική σου κουζίνα. Μπορεί να μην χωράει κάποιο στρογγυλό τραπεζάκι σε αυτήν αλλά ένας γωνιακός πάγκος με άνετα μαξιλάρια όπου θα τεμπελιάζεις ασύστολα. Σε έφτιαξα;

Για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι πραγματικά σε πολυτελές cafe μπορείς απλά να βάλεις μια αλατιέρα, μια πιπεριέρα, λίγο μέλι, μερικές χαρτοπετσέτες και άλλα τέτοιου είδους αντικείμενα έτσι ώστε να υπάρχουν μόνιμα πάνω στο τραπεζάκι σου. Μπορείς μάλιστα να πάρεις και μια πιατέλα για κέικ (σαν αυτή της φωτό) και να βάλεις πάνω σε αυτήν όλα όσα θέλεις να έχεις πάντα πρόχειρα.

kl_kouzina02

Βάλε ειδικό φωτισμό πάνω από το τραπεζάκι είτε κρεμώντας φωτιστικά από το ταβάνι είτε βάζοντας κάποια floor lamp στη γωνιά σου. Αμέσως θα νιώσεις σαν να είσαι σε έναν διαφορετικό χώρο κάθε φορά που κάθεσαι εκεί.

Αν έχεις χώρο για έναν ολόκληρο πάγκο (ή τραπεζάκι) με τις καρεκλίτσες του και όλα τα σχετικά τότε είσαι από τις τυχερές. Αν, όμως, η κουζίνα σου είναι αρκετά μικρή, μην το βάλεις κάτω. Φτιάξε τη μικρή γωνιά σου στην οποία μπορείς να δώσεις και άλλες χρήσεις. Μπορείς, για παράδειγμα, να πάρεις σκπαμπουδάκια και όχι κανονικές καρέκλες τις οποίες θα αποθηκεύεις κάτω από τον πάγκο σου. Μην αφήσεις την έλλειψη χώρου να σε απογοητεύει – βρες απλά έναν τρόπο να τον φτιάξεις και να τον χωρέσεις στην καθημερινότητα και τη ζωή σου. Θα τον λατρέψεις!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News