Επειδή το έκανα χθες είπα να γράψω και ένα θεματάκι γι’αυτό για να σου δώσω τα φώτα μου.
Με το κλαοκαίρι να είναι εδώ, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ξεφορτωθείς από το ψυγείο σου ό,τι δεν χρειάζεσαι. Άλλωστε θα χρειαστείς όσο ελεύθερο χώρο μπορείς να βρεις για να το γεμίσεις με φρούτα εποχής.
Θα χρειαστείς γύρω στα 20-30 λεπτά για να το καθαρίσεις αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω τεχνική που ακολούθησα και εγώ.
- Άδειασε ένα-ένα τα ράφια του ψυγείου σου. Πέτα ό,τι έχει λήξει ή έχει χαλάσει. Χύσε στο νεροχύτη παλιά κρασιά που δεν έχεις πιει εδώ και πάρα πολύ καιρό και ανακύκλωσε τα γυάλινα μπουκάλια τους.
- Πριν βάλεις ξανά τα πράγματα στη θέση τους, ρίξε σε όλες τις επιφάνειες ξίδι (εγώ τρίβω και λίγο πράσινο σαπούνι που έχω πάντα στο ντουλάπι με τα καθαριστικά μου και φτιάχνω ένα μείγμα από ξίδι, πράσινο σαπούνι και χλιαρό νερό) και καθάρισέ της με μια καθαρή πετσέτα. Αν υπάρχουν σημεία που έχου βρωμιά τρίψ’τα με κάποιο σφουγγαράκι.
- Αφαίρεσε τα ράφια του ψυγείου και μετέφερέ τα στον νεροχύτη. Γέμισε τον νεροχύτη με ζεστό νερό στο οποίο έχεις ρίξει και απορρυπαντικό πιάτων και καθάρισέ τα. Σκούπισέ τα καλά πριν τα βάλεις στη θέση τους.
- Βάλε τα τρόφιμα πίσω στο ψυγείο οργανώνοντάς τα. Εγώ βάζω όλα όσα είναι για πρωινό σε ένα ράφι, όλα τα φρούτα μαζί, τα λαχανικά αλλού και όλα τα υπόλοιπα σε ένα άλλο ράφι.
- Καθάρισε τα βαζάκια και τα μπουκάλια πριν τα βάλεις ξανά μέσα.
- Καθάρισε, επίσης, όλες τις πόρτες, τις γωνίες από τις πόρτες καθώς και το εξωτερικό του ψυγείου. Το πώς θα καθαρίσεις το εξωτερικό του ψυγείου εξαρτάται από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Αν είναι inox, όπως είναι και το δικό μου, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα ειδικό καθαριστικό για inox επιφάνειες.
Το ψυγείο σου είναι έτοιμο για καρπούζια, πεπόνια κλπ.