Οι πιο εύκολοι τρόποι να γλιτώσεις χρήματα από το λογαριασμό ρεύματος!

By

Μπορεί να σβήνεις τα φώτα με το που φεύγεις από ένα δωμάτιο και μπορεί και να κάνεις μικρά ντους έτσι ώστε να μην ανάβεις για ώρα το θερμοσίφωνο. Γιατί, όμως, παρόλα αυτά εξακολουθείς να πληρώνεις τόσα πολλά στο ηλεκτρικό; Δες τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις κατά πολύ το λογαριασμό ρεύματος!

Ρύθμισε το πλυντήριό σου

Όταν βάζεις πολλά πλυντήρια στους 90 βαθμούς είναι λογικό να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ρεύματος. Φρόντιζε να πλένεις τα ρούχα σου που δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο ένα φρεσκάρισμα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Μην ανησυχείς μήπως τα ρούχα σου δεν καθαρίζονται. Τα σημερινά απορρυπαντικά είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να καθαρίσουν τα πάντα ακόμα και σε κρύο νερό.

Ανοιγόκλεινε τις κουρτίνες

Το φως του ήλιου είναι πολύ δυνατό. Χρησιμοποίησέ το όσο περισσότερο μπορείς. Όταν έχει κρύο άνοιγε τις κουρτίνες για να μπαίνει όσο περισσότερο φως γίνεται στο σπίτι.

kl_revma01

Βάψε τη σκεπή σου λευκή

Αν μένεις σε επαρχία ή σε κάποιο νησί και έχει τη δική σου μονοκατοικία τότε είναι πολύ σημαντικό να βάψεις την σκεπή σου λευκή. Το λευκό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του ήλιου από τη σκεπή σου με αποτέλεσμα ένα πιο δροσερό σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες έξω μπορεί να είναι πολύ καυτές.

Επένδυσε σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

Μπορεί το κόστος για να τον αγοράσεις και να τον τοποθετήσεις να είναι αρκετά υψηλό αλλά θα κάνεις απόσβεση αμέσως. Άσε που ζούμε στην Ελλάδα όπου το μισό χρόνο έχει ήλιο. Αυτό σημαίνει… ζεστό νερό για τουλάχιστον 5-6 μήνες το χρόνο.

Καθάρισε το ψυγείο σου

Ένα ανοργάνωτο ψυγείο το οποίο είναι γεμάτο με πράγματα τα οποία έχεις αποθηκεύσει αλλά δεν πρόκειται ποτέ να φας ξοδεύει μεγάλα ποσά ενέργειας. Ο λόγος είναι ότι προσπαθεί να κρυώσει όλα τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Πέτα όλα όσα δεν χρειάζεσαι και θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια.

kl_revma02

Πες όχι στα ηλεκτρονικά βαμπίρ

Ακόμα και όταν η τηλεόρασή σου και το dvd player είναι κλειστά, αν εξακολουθούν να είναι στην μπρίζα καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας. Βγάζε όλα τα ηλεκτρονικά σου από την πρίζα όταν δεν τα χρησιμοποιείς ή όταν πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο.

Εσύ τι από τα παραπάνω κάνεις ήδη; Τι θεωρείς ότι φταίει που πληρώνεις πολλά στο λογαριασμό ρεύματος;

You may also like

Hot News