Κάνε το σπίτι σου να ξεχωρίσει με τις κατάλληλες κουρτίνες!

By

Μπορεί να μην έδινα καμία σημασία στις κουρτίνες όταν ήμουν μικρή και μέχρι πρότινος που άρχισα να ασχολούμαι με τη διακόσμηση περισσότερο, αλλά τώρα θεωρώ πως μια ωραία κουρτίνα μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε ένα κατά τα άλλα βαρετό δωμάτιο.

Δυναμικά σχέδια

kl_kourtina02

Η νέα τάση θέλει τις κουρτίνες να είναι δυναμικές όπως και τα άτομα που τις έχουν στο σπίτι τους. Προτίμησε να κρεμάσεις τις κουρτίνες σου ψηλά -λίγο πιο κάτω από το ταβάνι- για να δώσεις ύψος στο χώρο σου. Μη φοβηθείς να πάρεις κουρτίνες με έντονα χρώματα τις οποίες μπορείς άνετα να συνδυάσεις με μονόχρωμαμ κομψά έπιπλα. Βάζοντας ένα δυναμικό σχέδιο κουρτίνας σε έναν ουδέτερο χώρο θα του αλλάξεις κατευθείαν τη δυναμική.

Πρόσεξε την υφή

kl_kourtina03

Μπορεί να είναι πολύ σημαντικό το σχέδιο και το χρώμα αλλά είναι το ίδιο σημαντική και η υφή. Το μετάξι και το βελούδο σίγουρα θα δώσουν μια διαφρετική διάσταση στο χώρο σου. Μια βαριά λινή κουρτίνα εμποδίζει το φως του ήλιου να τη διαπεράσει ενώ μια πιο ανάλαφρη μεταξωτή κουρτίνα αφήνει το φως να μπει στο χώρο αβίαστα.

Αντιθέσεις

kl_kourtina01

Η μείξη του όμορφου σχεδίου ή μοτίβου με τη μονοχρωμία μπορεί να δημιουργήσει όμορφα οπτικά συναισθήματα σε έναν χώρο. Το μάτι από τη φύση του θα ταξιδέψει πρώτα στο σχέδιο και μετά στη μονοχρωμία ενώ μια τέτοια κουρτίνα μπορεί να τονίσει το έπιπλο που βρίσκεται μπροστά από αυτήν. Πρόσεξε, λοιπόν, τι έπιπλο θα τοποθετήσεις ακριβώς εκεί.

Η γνώμη μου είναι να βάλεις χρώμα. Ειδικά αν η υπόλοιπη διακόσμησή σου είναι απλή, μίνιμαλ και σε ουδέτερες αποχρώσεις τότε λίγο χρώμα το χρειάζεσαι. Τόλμησέ το και δεν θα χάσεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News