Καθάρισε το μπάνιο σου σε 5 λεπτά με αυτά τα φανταστικά μαντηλάκια!

By

Και ποιος δεν θέλει να καθαρίζει το μπάνιο του σε μόλις 5 λεπτά χωρίς κόπο και μάλιστα με κάτι που έχει φτιάξει ο ίδιος; Μπορείς και εσύ να το κάνεις φτιάχνοντας τα παρακάτω μαντηλάκια.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

λίγη εφημερίδα

μπογιά για βάψιμο σε σπρέι

1/2 φλ.τσ. χυμό λεμονιού

1/2 φλ.τσ. νερό

1 φλ.τσ. ξίδι

1 κ.σ. οινόπνευμα

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. σαπούνι

ένα ρολό χαρτί υγείας

ένα οδοντωτό μαχαίρι

ένα ψαλίδι

Ξεκίνα παίρνοντας ένα μεγάλο πλαστικό κουβαδάκι (σαν αυτά μέσα στα οποία πουλάνε το γιαούρτι στα σούπερ μάρκετ) και πλύν’το καλά. Βγάλ’το στη βεράντα να στεγνώσει και τοποθέτησέ το πάνω σε μερικά κομμάτια εφημερίδας. Βάψε με το σπρέι μπογιάς το κουβαδάκι ό,τι χρώμα θέλεις. Μέχρι να στεγνώσει, φτιάξτε τα μαντηλάκια.

Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό, το λεμόνι, το ξίδι και το οινόπνευμα. Αυτά τα υλικά είναι πολύ καλά για την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Έπειτα πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι. Η σόδα και το σαπούνι διαλύουν τους λεκέδες και βοηθούν γενικότερα στο καθάρισμα.

Κόψε το ρολό χαρτιού στη μέση με το μαχαίρι και βάλε το μισό μέσα στο πλαστικό μπολ με το μείγμα. Άφησέ το να μουλιάσει.

kl_mpanio01

Με το ψαλίδι κάνε μια οριζόντια τομή στο καπάκι του πλαστικού για να βγάζεις από εκεί τα μαντηλάκια. Τράβα λίγο την αρχή του ρολού έτσι ώστε να βγει έξω από την τομή του καπακιού. Τα μαντηλάκια σου είναι έτοιμα.

kl_mpanio02

Μόλις τελειώσουν μπορείς να φτιάξεις πάλι το ίδιο μείγμα και να βάλεις μέσα το υπόλοιπο ρολό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News