Ξίδι: Δες όλα τα απίστευτα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου με αυτό (+ χωρίς να ξοδεύεσαι)

By

Τον τελευταίο καιρό έχω πάθε εμμονή με τα υγιεινά καθαριστικά. Έχω διαβάσει όλα όσα μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία μας όλα εκείνα τα καθαριστικά με τα απίστευτα χημικά μέσα και έχω πάρει την απόφαση πως θα καθαρίζω το σπίτι μου σαν πρωτόγονος.

Πώς καθάριζαν τα σπίτια τους τον 19ο αιώνα; Κάπως έτσι!

Το ξίδι είναι ένα ιδιαίτερο υγρό το οποίο στην ουσία είναι οξικό οξύ διαλυμένο σε νερό. Το λευκό ξίδι μάλιστα είναι ακόμα πιο κατάλληλο για καθαρισμούς γιατί είναι απαλλαγμένο από χρώμα και οσμές και κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Αποτελεί, δηλαδή, ένα φανταστικό πολυκαθαριστικό για όλο το σπίτι. Δες πού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

kl_ksidi03

Στα παράθυρά σου

Αντί να ξοδεύεις χρήματα σε ακριβά καθαριστικά τζαμιών (είναι και αυτός ένας λόγος για να τα βγάλεις από την καθημερινότητά σου) φτιάξε τα δικά σου. Ανακάτεψε 2 κ.σ. λευκό ξίδι και 3,5 λίτρα νερό και βάλε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι που ρίχνει με μορφή σπρέι. Ψέκασε το τζάμι σου και καθάρισε με ένα κομμάτι εφημερίδας.

Στη μπουγάδα σου

Ό,τι λεκέδες και αν έχεις ανακάτεψε 1/3 φλ.τσ. λευκό ξίδι και 2/3 φλ.τσ. νερό. Βάλε το μείγμα στο λεκέ και τρίψ’τον με μια παλιά πετσέτα. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές σου σχεδόν τελείως. Έπειτα πλύνε το ρούχο σου κανονικά στο πλυντήριο. Μέσα στο πλυντήριο μπορείς να ρίξεις ένα φλ.τσ. λευκό ξίδι και να κάνεις τα χρώματα των ρούχων σου να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη τα λευκά σου θα γίνουν ακόμα πιο λευκά.

kl_ksidi02

Στο πλύσιμο των λαχανικών σου

Αυτό που έχω μάθει και κάνω από τα φοιτητικά μου χρόνια (που δεν γνώριζα ακόμα την αξία του ξιδιού) είναι να πλένω τα φρούτα και τα λαχανικά μου εκτός από νερό και με ξίδι (έτσι μου είχε πει η μαμά μου να κάνω, έτσι έκανα). Αυτό που μπορείς να κάνεις και εσύ είναι να ανακατέψεις 3 μέρη νερό με 1 μέρος λευκού ξιδιού και να ρίξεις το μείγμα στα λαχανικά και τα φρούτα σου. Έπειτα ξέπλυνε με νερό.

Στο πάτωμα

Ένας υπέροχος τρόπος για να σφουγγαρίζεις τα πατώματά σου είναι να αναμείξεις μέσα στον κουβά 1/2 φλ.τσ. λευκό ξίδι με 1,5 λίτρο ζεστό νερό. Τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν.

Στο λόξυγγά σου

Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε πως λειτουργεί. Αν έχεις συχνά λόξυγγα και τίποτα άλλο δεν κάνει δουλειά για να σταματήσει δοκίμασε να καταπιείς 1 κ.γ. ξίδι. Δε θα σε βλάψει και μπορεί να φέρει και τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

kl_ksidi01

Στη γάτα σου

Θέλεις να κρατάς τη γάτα σου μακριά από κάποια σημεία του σπιτιού; Ρίξε ξίδι. Λένε (ούτε αυτό το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω γάτα) πως αν ρίχνεις ξίδι κάθε μερικούς μήνες γύρω από το σημείο που δεν θέλεις να πηγαίνει η γάτα σου (στις γωνίες) τότε εκείνη δεν θα πλησιάζει με τίποτα.

Τι από τα παραπάνω έχεις δοκιμάσει; Χρησιμοποιείς και κάπου αλλού το ξίδι; Δώσε στο λαό σου γνώση…

You may also like

Hot News