Λεκέδες Χριστουγέννων: Σου έχω όλα τα tips για να τους εξαφανίσεις!

By

Χριστούγεννα χωρίς ζημιές δεν γίνονται. Όλο και κάποιος θα ρίξει λίγη σοκολάτα, λίγο κρασί ή λίγο λάδι στο χαλί, στον καναπέ ή και στα ρούχα του. Λύσεις, όμως, υπάρχουν και εμείς εδώ στο kl2real τις έχουμε για σένα. Μάθε λίγο πριν έρθουν οι γιορτές πώς να εξαφανίσεις κάθε χριστουγεννιάτικο λεκέ.

Σοκολάτα

Αν σου πέσει σοκολάτα στο χαλί ή σε κάποιον καναπέ ξεκίνα αμέσως αφαιρώντας με το χέρι σου όση περισσότερη σοκολάτα μπορείς. Έπειτα ανακάτεψε σε ένα μπολάκι 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ.τσ. νερό. Βούτηξε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα και σκούπισε το λεκέ. Επανέλαβε μέχρι να εξαφανιστεί. Το ίδιο μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας αντί για βαμβακερό πανί μια παλιά οδοντόβουρτσα.

kl_lekes01

Μέλι

Για να εξαφανίσεις λεκέ από μέλι αφαίρεσε αρχικά με ένα πηρούνι όσο μέλι γίνεται. Έπειτα κάλυψε το λεκέ με αφρό ξυρίσματος και τρίψε ελαφρά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Έπειτα βούτηξε ένα βαμβακερό πανί σε κρύο νερό και σκούπισε από πάνω.

Λάδι

Αν σου πέσει λάδι στο χαλί πάρε αμέσως χαρτί κουζίνας και βάλ΄το πάνω στο λεκέ έτσι ώστε να απορροφήσει όσο λάδι γίνεται. Έπειτα ανακάτεψε σε ένα μπολ χλιαρό νερό μαζί με 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων. Πάρε ένα σφουγγάρι και πότισε την επιφάνεια του λεκέ. Περίμενε 5-10 λεπτά και έπειτα τρίψε ελαφρά το λεκέ από έξω προς το κέντρο. Με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό αφαιρείς το υγρό πιάτων.

Κρασί

Για να εξαφανίσεις τον λεκέ από κόκκινο κρασί που έχει πέσει στο χαλί ή στον καναπέ σου ρίξε πάνω του λευκό κρασί. Έπειτα τρίψε ελαφρά με ένα σφουγγάρι και σκέπασε το σημείο με αλάτι. Περίμενε λίγο, σκούπισε και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News