Μεταμόρφωσε το ενοικιαζόμενο σπίτι σου και νιώσ’το δικό σου!

By

Σκέψου δημιουργικά, μίλα με την σπιτονοικοκυρά σου για το τι αλλαγές σου επιτρέπει να κάνεις και άσε την φαντασία σου ελεύθερη. Δες όλα όσα μπορείς να κάνεις για να μεταμορφώσεις ένα σπίτι σε ενοίκιο.

Δώσε φως

Αν το σπίτι που έχεις ενοικιάσει δεν είναι πολύ φωτεινό μπορείς να το κάνεις να δείχνει πιο φωτεινό και ανοιχτό απλά αφήνοντας τους τοίχους του σχεδόν άδειους. Ένα μυστικό για να μπαίνει περισσότερο φως στο χώρο σου είναι να μην κρύβεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες που μπορεί να έχει με κουρτίνες. Άνοιγέ τις διάπλατα και άφηνε το φως του ήλιου να μπαίνει ελεύθερα στο σπίτι σου.

kl_spiti

Κάνε τα δικά σου

Μην σκέφτεσαι πως ένα ενοικιαζόμενο σπίτι δεν είναι δικό σου. Είναι δικό σου, από τη στιγμή που το πληρώνεις και μπορείς να κάνεις σχεδόν ό,τι θέλεις σε αυτό. Βάψε τους τοίχους, άλλαξε τα φωτιστικά (αν είχε ήδη δικά του), άλλαξε τα πόμολα από τις πόρτες, άλλαξε χερούλια από τα συρτάρια και τις ντουλάπες και γέμισέ το με δικά σου αντικείμενα. Με λίγα λόγια, νιώσ’το δικό σου.

Γέμισέ το με έργα τέχνης

Αν δεν σου επιτρέπει ο σπιτονοικοκύρης να βάψεις το σπίτι που μόλις έχεις ενοικιάσει, τότε μπορείς να το γεμίσεις με έργα τέχνης. Βάλε χρώμα στο σπίτι σου προτιμώντας μεγάλους πίνακες και δίνοντάς του με αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητα που χρειάζεται.

kl_spiti01

Κρύψε ένα χρώμα που δεν σου αρέσει

Αν η καινούργια σου κρεβατοκάμαρα είναι βαμμένη σε ένα χρώμα που μισείς (όπως είναι το πορτοκαλί της φωτογραφίας), μπορείς να το αλλάξεις κρεμώντας σε όλους τους τοίχους λευκές κουρτίνες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να το μετατρέψεις σε έναν χώρο που αγαπάς και χαίρεσαι να περνάς τον χρόνο σου μέσα σε αυτόν.

kl_spiti03

Βάλε φυτά

Τα φυτά μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, να κάνουν ένα μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και να δώσουν χαρακτήρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αν σας αρέσουν και θέλετε να νιώσετε ότι είστε και πιο κοντά στη φύση, μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε στο ενοικιαζόμενο σπίτι σας.

Όπως και αν έχει μην απογοητεύεσαι. Μην σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις καμιά αλλαγή στο καινούργιο σου ενοικιαζόμενο σπίτι. Λύσεις υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και λίγη καλή θέληση. Keep dreaming!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News