Οι 7 χρυσοί κανονές για να βάλεις τάξη στο σπίτι σου, είναι εδώ!

By

Μήπως το σπίτι σου έχει γεμίσει τελευταία; Μάλλον ήρθε η ώρα να του κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα. Δες ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να είναι πάντα σε τάξη.

Ξεφορτώσου τα διπλά

Αν έχεις διπλά, τριπλά ή και τετραπλά πράγματα που έχουν την ίδια χρήση και σου είναι περιττά, τότε καλό είναι να τα ξεφορτωθείς. Χάρισε τα υπόλοιπα ή δώρισέ τα σε φίλους σου.

kl_katharo03

Διώξε πράγματα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο

Μπορεί να συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου πως θα τα χρησιμοποιήσεις αλλά αν δεν τα έχεις αγγίξει για έναν ολόκληρο χρόνο τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Κάνε τη χάρη στο σπίτι σου και διώξ’τα από αυτό.

Μην κρατάς πράγματα μόνο και μόνο από τύψεις

Μπορεί να έχεις ένα πουλόβερ που σου έχουν πλέξει και ενώ δεν σου αρέσει καθόλου δεν μπορείς να το πετάξεις γιατί θα νιώσεις τύψεις αν το κάνεις. Γίνει λίγο σκληρή με τον εαυτό σου και πέτα τα όλα αυτά που κρατάς από τύψεις.

Βάλε το κάθε πράγμα στη θέση του

Είναι εύκολο να αφήνεις τα πράγματά σου εδώ και εκεί αλλά έτσι δημιουργείται η αταξία. Με το που θα σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς βάλ’τα εκεί που ανήκουν για να μην τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου.

kl_katharo02

Πούλα, δώσε, δώρισε, ανακύκλωσε και πέταξε όλα όσα δεν χρειάζεσαι

Δες πριν χαρίσεις κάτι αν μπορείς να βγάλεις χρήματα πουλώντας το. Αν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο τότε κάνε όλα τα άλλα.

Μην κρατάς αντικείμενα που ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν θα αγόραζες

Υπάρχουν τέτοια αντικείμενα στο σπίτι σου; Αν ναι, τώρα είναι η ώρα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα και να σκεφτείς αν τα χρειάζεσαι ή αν μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά.

kl_katharo01

Μην ξεχνάς τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι σου

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πολλές φορές μένει ανεκμετάλλευτος. Δες τι μπορείς να αποθηκεύσεις κάτω από αυτό και χρησιμοποίησέ τον.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα τακτικό σπίτι διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να βάλεις σε τάξη και την ζωή σου. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά στο χώρο σου και να είσαι ήρεμη. Κάνε ό,τι μπορείς για να το διατηρείς καθαρό και όμορφο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News