Πώς να προετοιμάσεις το ακατάστατο σπίτι σου για καλεσμένους σε 10 λεπτά!

By

Σε έναν τέλειο κόσμο (σαν αυτόν που βλέπουμε στις ταινίες) θα είμασταν προετοιμασμένοι για καλεσμένους ανά πάσα ώρα και στιγμή και μάλιστα δεν θα είχαμε μόνο καθαρό σπίτι αλλά θα είμασταν και ντυμένοι στην εντέλεια. Η πραγματική ζωή, όμως, είναι γεμάτη εκπλήξεις και αυτό μας αρέσει πολύ!

Όταν δέχεσαι ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από μια παλιά φίλη που μόλις έφτασε στην πόλη από το χωριό και θα είναι στο σπίτι σου σε μισή ώρα, το μόνο που δεν χρειάζεται να κάνεις είναι να πανικοβληθείς. Οργανώσου και σε 10 μόλις λεπτά το σπίτι σου θα είναι τέλειο για την καλεσμένη σου.

Έχε το νου σου στην ώρα

Βάλε ένα ξυπνητήρι 5 λεπτά πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου -αν είναι τόσο ακριβείς και φτάσουν την ώρα που σου έχουν πει- έτσι ώστε να έχεις λίγο χρόνο να δώσεις τις τελευταίες πινελιές στο χώρο σου.

kl_kalesmenos01

Επικεντρώσου σε χώρους που έχουν μεγάλη κίνηση

Το χολ, το σαλόνι και το μπάνιο είναι οι χώροι από τους οποίους θα περάσουν όλοι. Φρόντισε να μην υπάρχουν πεταμένα παπούτσια στο χολ, ομπρέλες και ρούχα και κάνε το ίδιο με το σαλόνι. Μάζεψε τυχόν ποτήρια και πιάτα που μπορεί να υπάρχουν σε αυτό.

Τακτοποίησε το μπάνιο

Ξόδεψε λίγο παραπάνω χρόνο για να τακτοποιήσεις το μπάνιο σου. Είναι ένας από τους χώρους που σίγουρα θα πάνε σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι σου. Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στο νεροχύτη, καθάρισε τον καθρέφτη και βάλε καθαρές πετσέτες. Να ξέρεις πως ένα βρώμικο μπάνιο θα σχολιαστεί από όλους.

Κάνε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα

Πάρε μερικά μαντηλάκια καθαρισμού ειδικά γι’αυτή τη δουλειά και πέρνα όλες τις επιφάνειες στα γρήγορα. Τακτοποίησε γρήγορα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη αν είναι ακατάστατα και τίναξε λίγο τα μαξιλάρια που έχεις στο σαλόνι έτσι ώστε να είναι φρέσκα για τους καλεσμένους σου.

kl_kalesmenos02

Πέτα τα σκουπίδια

Αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα άλλο, κάνε μόνο αυτό. Ένας κάδος σκουπιδιών που είναι στα όρια της υπερχείλισης δεν είναι καθόλου όμορφος και σίγουρα θα γίνει αντιληπτός από όσους προσπαθήσουν να πετάξουν σκουπίδια σε αυτόν. Φρόντισε, λοιπόν, να πετάξεις τα σκουπίδια και να βάλεις καθαρές σακούλες σκουπιδιών σε όλους τους κάδους.

Άνοιξε τα παράθυρα

Ο καθαρός αέρας είναι πολύ σημαντικός για έναν χώρο καθώς μπορεί να τον φρεσκάρει στο λεπτό. Άνοιξε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για λίγο είτε είναι μέρα είτε νύχτα.

kl_kalesmenos03

Φτιάξε την ατμόσφαιρα

Αν είναι βράδυ φρόντισε να χαμηλώσεις τα εσωτερικά φώτα του σπιτιού για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα (και να κρύψεις το γεγονός ότι δεν πρόλαβες να σκουπίσεις). Αν θέλεις, βάλε και λίγη μουσική σε χαμηλή ένταση και άσε τους καλεσμένους σου να απολαύσουν τη βραδιά.

Άναψε μερικά κεριά

Το θέμα είναι να “ξεγελάσεις” όσο μπορείς τους καλεσμένους σου έτσι ώστε να μην δώσουν σημασία στη σκόνη που υπάρχει στη γωνία. Άναψε μερικά κεριά και κάψε και κανένα από εκείνα τα ινδικά κεριά που μυρίζουν υπέροχα. Η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική καθώς δημιουργεί τα συναισθήματα της άνεσης και της ευτυχίας. Έτσι, ένα ζεστό και με όμορφες μυρωδιές σπίτι δίνει την αίσθηση της απόλυτης καθαριότητας παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News