Πριν & Μετά: Δες πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα σπίτι δίνοντας βάση στις λεπτομέρειες!

By

Αν το να μετακομίσεις δεν αποτελεί επιλογή για σένα τότε πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να μεταμορφώσεις το σπίτι που ήδη μένεις… αν θέλεις να είσαι χαρούμενη μέσα σε αυτό.

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε η style blogger, Nicolette Mason, και αποφάσισε να κάνει μια υπέροχη ανακαίνιση στο σπίτι της στο Los Angeles. Η στιλίστρια Emily Henderson την βοήθησε και ιδού το αποτέλεσμα.

Σαλόνι

ΠΡΙΝ

kl_saloni01

ΜΕΤΑ

kl_saloni02

Το σαλόνι πριν ήταν ένας άδειος χώρος δίχος σκοπό και αιτία ενώ μετά έγινε ένας πανέμορφος χώρος γεμάτος χρώμα, φως και νόημα. Η όμορφη πράσινη ταπετσαρία στον έναν τοίχο του σαλονιού έδωσε χαρακτήρα στο χώρο ενώ συνδυάστηκε υπέροχα με δύο επίσης πράσινες-στην ίδια απόχρωση-ταπετσαρίες. Κατά τα άλλα το υπόλοιπο σαλόνι είναι διακοσμημένο απλά ενώ τα χρώματα που συνδυάζονται υπέροχα είναι το κρεμ, το λευκό, το ροζ και το χρυσό.

Η γωνιά απέναντι από το σαλόνι

ΠΡΙΝ

kl_apenanti01

ΜΕΤΑ

kl_apenanti02

Εδώ τα πράγματα στην “Πριν” φωτογραφία είναι λίγο απογοητευτικά. Η στιλίστρια, όμως, δεν πτοείται γιατί ξέρει πως μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε σημείο του σπιτιού. Για να ομορφύνει και αυτό το σημείο, έβαψε λευκό τον τοίχο και τοποθέτησε μια σειρά από τουλάπια χαμηλά και την τηλεόραση από πάνω. Τα όμορφα φωτιστικά δεξιά και αριστερά είναι φανταστικά γιατί είναι κολλημένα στον τοίχο με αποτέλεσμα να μην πιάνουν καθόλου χώρο.

Τραπεζαρία

ΠΡΙΝ

kl_trapezaria

ΜΕΤΑ

kl_trapezaria01

Καταρχάς κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ βλέποντας την “Πριν” φωτογραφία ότι αυτός ο μικρός χώρος θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε μια όμορφη τραπεζαρία. Στη “Μετά” φωτογραφία όλα δείχνουν πολύ πιο όμορφα. Τοποθετήθηκε πολύ σοφά ένα στρογγυλό λευκό τραπέζι για εξοικονόμηση χώρου το οποίο συνδυάστηκε με μαύρες μικρές καρέκλες (επίσης για να μην πιάνουν πολύ χώρο), με ροζ χρώμα στους τοίχους και ένα πολύ ιδιαίτερο φωτιστικό. Ο μπρούτζος κυριαρχεί στα σκεύη του τραπεζιού και καλά κάνει γιατί φέτος είναι πάρα πολύ στη μόδα!

kl_spiti01

kl_spiti02

Όλα όσα έμαθα από αυτή την μεταμόρφωση..

  1. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να μεταμορφώσεις και τον δικό σου χώρο. Μια ιδιαίτερη ταπετσαρία στο σαλόνι και ένας όμορφος συνδυασμός χρωμάτων μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
  2. Για να εξοικονομείς χώρο μην γεμίζεις το πάτωμά σου με αντικείμενα. Ό,τι μπορείς να το κρεμάσεις ή να το κολλήσεις στον τοίχο, κάν΄το. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να βάλεις φωτιστικά στο σπίτι σου μην επενδύσεις σε αυτά που ακουμπούν στο πάτωμα. Προτίμησε άλλα που μπορείς να βάλεις εδώ και εκεί στους τοίχους σου.
  3. Οι έξυπνες επιλογές επίπλων μπορούν να σε γλιτώσουν από πολύ χώρο. Προτίμησε έπιπλα (αν έχεις μικρό σπίτι) που είναι λεπτοκαμωμένα, λεπτές καρέκλες και τραπέζια στρογγυλά που πιάνουν πολυ λιγότερο χώρο.
  4. Τα φωτιστικά παίζουν μεγάλο ρόλο για να μεταμορφωθεί ένα δωμάτιο και να γίνει σούπερ σικ. Ένας πολυέλαιος ακόμα και στο μπάνιο θα το μετατρέψει σε έναν λουξ χώρο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τη μεριά σου.

You may also like

Hot News