Πριν & Μετά: Ένας σκοτεινός χώρος μετατρέπεται σε ένα ονειρεμένο, φωτεινό διαμέρισμα!

By

Στη Δανία βρίσκεται το διαμέρισμα που αποφάσισα να σχολιάσω αυτή τη φορά και ο λόγος που το επέλεξα ήταν για να σου δώσω έμπνευση.

Τι κι αν μένεις σε ένα υπόγειο ή σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα το οποίο θεωρείς πως είναι αδύνατον να μεταμορφώσεις… οι παρακάτω φωτογραφίες θα σου αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο. Εγώ να δεις τι πλάκα έπαθα…

Ο χώρος χτίστηκε το 1910 και ήταν τόσο σκοτεινός που θα μπορούσε να ζει και ο Batman μέσα σε αυτόν. Τα πράγματα άλλαξαν, όμως, εντελώς όταν ανέλαβε να το ομορφύνει μια αρχιτεκτονική εταιρία. Η κουζίνα απέκτησε φως και ο χώρος μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο μέρος όπου ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζει. Ας δούμε τις λεπτομέρειες, όμως, που τον μεταμόρφωσαν.

Κουζίνα

kl_spiti04

Η κουζίνα ήταν βαρετή με έναν τοίχο της να είναι γεμάτος λευκά ντουλάπια και μια σειρά από 3 φωτιστικά να κρέμονται στη μέση της. Κατά τα άλλα δεν βλέπω τίποτα άλλο μέσα σε αυτήν. Στην “Μετά” φωτογραφία η αλλαγή είναι εμφανής. Το ξύλο έχει γίνει κομμάτι της με τα ντουλάπια να έχουν αποκτήσει το χρώμα του και να το συνδυάζουν τέλεια με το μαύρο των πάγκων και των οικιακών συσκευών. Ο φωτισμός έχει επίσης αλλάξει… μικρά φωτάκια έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε όλο το ταβάνι. Όσο για την πόρτα, αυτή έχει φύγει και στη θέση της έχει μπει μια μαύρη στριφογυριστή σκάλα ενώ η γλάστρα στο βάθος κάνει τον χώρο πιο οικείο.

Κρεβατοκάμαρα

kl_spiti03

Η αλλαγή στην κρεβατοκάμαρα είναι επίσης εντυπωσιακή. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι το πώς μετατράπηκε από ένα τσιμεντοδωμάτιο σε ένα χωριάτικου στιλ με βάση το ξύλο υπνοδωμάτιο που χαίρεται κανείς να κοιμάται (και όχι μόνο). Προστέθηκε ξύλο στο ταβάνι το οποίο διακοσμήθηκε με ένα όμορφο φωτιστικό. Το ξύλο του πατώματος άλλαξε και έγινε σε διαφορετική απόχρωση από αυτή του ταβανιού. Στα παράθυρα τοποθετήθηκαν όμορφες κουρτίνες ενώ στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι μπήκε μια μεγάλη μαύρη ντουλάπα.

Μπάνιο

kl_spiti01

Τα πράγματα στο μπάνιο ήταν απογοητευτικά. Μια απλή, μικροσκοπική μπανιέρα και ένα κακάσχημο πλακάκι στον τοίχο έκαναν ακόμα πιο άσχημη την γενική εικόνα του. Στη “Μετά” φωτογραφία έχουν αλλάξει όλα. Η μπανιέρα έχει αντικατασταθεί από μια πανέμορφη ντουζιέρα (δίπλα της υπάρχει και μια όμορφη, λευκή μπανιέρα), τα πλακάκια έχουν γίνει λευκά ενώ η ξύλινη vintage πόρτα είναι απλά πανέμορφη. Αυτό που επίσης μου αρέσει πολύ είναι ο συνδυασμός μαύρου και λευκού σε όλο το μπάνιο. Από τη μια το ταβάνι και το πάτωμα είναι μαύρα και οι τοίχοι λευκοί ενώ το ίδιο ισχύει με τον νιπτήρα όπου επίσης συνδυάζεται τέλεια το μαύρο με το λευκό.

Οι αλλαγές δεν είναι εύκολο να γίνουν και τις περισσότερες φορές όταν είναι δραστικές χρειάζονται χρήματα. Ακόμα, όμως, και αν δεν τα έχεις μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μικρές αλλαγές στο σπίτι σου. Με σύμμαχο τη φαντασία σου και την μεγάλη σου επιθυμία για αλλαγή, το θαύμα θα γίνει!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News