Αυτές είναι οι δουλειές που πρέπει να κάνεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

By

Τα Χριστούγεννα έρχονται και μαζί με αυτά πλησιάζει και η στιγμή που πρέπει να κάνουμε τις “χοντρές” δουλειές (το μόνο που δεν αντέχω). Ας τις βάλουμε, όμως, σε μια τάξη και ας τις ξεκινήσουμε από τώρα για να μην παιδευόμαστε τελευταία στιγμή.

Ξεσκόνισε και βάλε σε τάξη τα πάντα

Ξέχνα το ανοιξιάτικο καθάρισμα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η τέλεια στιγμή να πετάξεις όλα όσα δεν χρειάζεσαι για να σε βρει η νέα χρονιά με τάξη. Άδειασε το σπίτι σου από βλακείες για να καθαρίσεις και αυτό και το μυαλό σου. Μην ξεχάσεις να ξεσκονίσεις και να καθαρίσεις παράθυρα, πατζούρια και ντουλάπια κουζίνας.

kl_xristougenna01

Οργάνωσε τα κουζινικά σου

Οργάνωσε κατσαρολικά, πιατικά και τάπερ έτσι ώστε να είσαι έτοιμη για το μαγείρεμα των Χριστουγέννων και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να οργανωθείς.

Λάμψε τις βασικές οικιακές συσκευές σου

Αφιέρωσε μερικές ώρες ένα Σάββατο ή μια Κυριακή για να κάνεις ένα βαθύ καθάρισμα στις βασικές οικιακές συσκευές σου. Καθάρισε το ψυγείο και ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι μέσα από αυτό. Έπειτα προχώρα στον καταψύκτη και δες τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων. Το σίγουρο είναι πως θα πετάξεις αρκετά ξεχασμένα τρόφιμα. Τέλος, καθάρισε τον φούρνο σου για να είναι έτοιμος για τα χριστουγεννιάτικα ψησίματα.

Κράτα το μπάνιο σου καθαρό

Κάνε ένα καλό καθάρισμα στο μπάνιο και φρόντισε να το διατηρήσεις καθαρό μέχρι τις γιορτές. Μετά από κάθε μπάνιο πέρνα με λίγο καθαριστικό σπρέι ή με λίγο ξίδι τις επιφάνειες για να μην κολλάνε τα άλατα πάνω σε μπανιέρα, ντουζιέρα και νιπτήρες.

kl_xristougenna02

Τσέκαρε όλα τα μαγειρική σου σκεύη

Τώρα είναι ευκαιρία να ρίξεις μια καλή ματιά στα μαγειρικά σου σκεύη και να αντικαταστήσεις όσα χρειάζονται αλλαγή με καινούργια. Προσωπικά πέταξα κατσαρόλα και τηγάνι που είχαν γδαρθεί και επομένως ήταν επικίνδυνα για την υγεία της οικογένειας και τα αντικατέστησα με ανοξείδωτα σκεύη που μπορεί να είναι λίγο ακριβά αλλά κρατούν μια ολόκληρη ζωή (μη σου πω και δύο).

Φτιάξε το κλίμα

Ξεκίνα από τώρα να γεμίζεις το σπίτι με κεριά τα οποία θα σε βάλουν γρήγορα σε χειμερινή και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Τα κεριά δημιουργούν μια υπέροχη αίσθηση και έναν μοναδικό ρομαντισμό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News