Τα μυστικά για να δημιουργήσεις οικονομικά ένα Παριζιάνικο σπίτι!

By

Όπως έχω ξαναπεί (και θα συνεχίσω να λέω) αισθάνομαι Γαλλίδα στην ψυχή και είμαι σίγουρη (όσο και αν οι γονείς μου με διαβεβαιώνουν για το αντίθετο κάθε φορά που με βλέπουν να τριγυρνάω με μπερέ και να τρώω κρουασάν με στιλ και αέρα Γαλλίδας) πως ο προπροπροπροπαπούς μου κάποια σχέση θα είχε με τη Γαλλία.

Γι’αυτό και δεν θα μπορούσα παρά να σου πω τα μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πιο στιλάτο διαμέρισμα… μιας και Γαλλία=Στιλ.

Ο στόχος είναι το Chic & Simple (Κομψό και Απλό) και μπορείς να τον πετύχεις με χρώματα οδέτερα

kl_parisi01

Μια απλή χρωματική παλέτα μπορεί να φέρει την ισορροπία που χρειάζεται ο χώρος σου. “Είναι εύκολη, δεν είναι πολύπλοκη και θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη”, λέει ο Γάλλος interior designer Robert Couturier και συνεχίζει, “Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πολύ όταν μπαίνεις σε έναν χώρο που επικρατούν τα ουδέτερα χρώματα. Αυτό που θέλεις είναι να μπαίνεις στο σπίτι σου και να το καταλαβαίνεις κατευθείαν, να σου δημιουργεί μια ηρεμία”.

Χρησιμοποίησε αντίκες (είτε σε μορφή επίπλων είτε στο ντεκόρ) όπου είναι εφικτό

kl_parisi02

Κάνοντας μια βόλτα στο Παρίσι θα διαπιστώσεις πως θα μεταφερθείς χωρίς να το καταλάβεις πίσω στο χρόνο… η αρχιτεκτονική, τα μουσεία.. τα πάντα. Στους Γάλλους αρέσει να φέρνουν αυτή την αίσθηση ιστορίας και μέσα στα σπίτια τους. Είναι απόλυτα γαλλικό να αναμειγνύεις το μοντέρνο με το παλιό και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις. Πήγαινε μια βόλτα στο χωριό σου και πάρε από τη μαμά ή τη γιαγιά σου κάποιο παλιό έπιπλο που έχει από τα νιάτα της. Σίγουρα θα στο δώσει με μεγάλη χαρά. Αν έχεις σκοπό να αγοράσεις κρεβάτι προτίμησε κάποιο που να δείχνει τουλάχιστον παλιό, σαν να ανήκε σε βασιλιά. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και θα καταλήξεις να κάνεις πολλά πράγματα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Ανάμειξε εποχές για να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο αποτέλεσμα

kl_parisi03

Για να δημιουργήσεις ένα κομψό σπίτι που θα μπορεί να σταθεί στην πάροδο του χρόνου ανακάτεψε την κομψότητα του παλιού κόσμου με την μοντέρνα διακόσμηση. Είναι πολύ σημαντικό ένα διαμέρισμα να μπορεί να ενεργοποιήσει και τις 5 σου αισθήσεις. Βάλε όμορφες υφές σε διάφορα σημεία του σπιτιού ενεργοποιώντας την αίσθηση της αφής αλλά και όμορφα αντικείμενα που θα ενεργοποιήσουν την αίσθηση της όρασης. Μπορείς, για παράδειγμα να συνδυάσεις τέλεια έναν μοντέρνο καναπέ με έναν παλιό πολυέλαιο στο σαλόνι σου και να δημιουργήσεις μια εκπληκτική αντίθεση.

Βάλε στους χώρους σου περίεργα και μοναδικά αντικείμενα που προκαλούν την περιέργεια

kl_parisi04

Το Παρίσι είναι διάσημο για τα flea markets που έχει όπου μπορείς να βρεις διακοσμητικά, έπιπλα, πίνακες, κοσμήματα, αγάλματα, φωτιστικά, καθρέφτες, αντίκες, ασημικά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Βάλε στο σπίτι σου περίεργα διακοσμητικά, προκαλώντας ένα όμορφο οπτικό ενδιαφέρον σε όποιον το επισκέπτεται. Ένα ιδιαίτερο βάζο, έναν πολύχρωμο πίνακα, ένα πείεργο φωτιστικό είναι μερικές μικρές πινελιές που θα σου δώσουν στο χώρο σου το χαρακτήρα που θέλεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News