Χριστουγεννιάτικα δώρα: Ξεκίνα από τώρα και θα με ευγνωμονείς που τελικά ξεμπέρδεψες νωρίς!

By

Έχω μπει τόσο πολύ σε χριστουγεννιάτικο mood παρόλο που ο καιρός δεν βοηθάει, που θέλω να στολίσω δέντρο, να φτιάξω μελομακάρονα, να αγοράσω καινούργιο ημερολόγιο και να χιονίσει. Σκεπτόμενη, όμως, πρακτικά (όπως έχω μάθει να κάνω από μικρή) αποφάσισα να ξεκινήσω πρώτα από τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους μου.

Σου έχει τύχει ποτέ να έχει φτάσει ο Δεκέμβρης, να έχεις υπέροχες ιδέες για δώρα και να μην βρίσκεις το χρόνο να τα πάρεις ή να τα παραγγείλεις από το internet; Ξεκίνα από τώρα τις σχετικές αγορές και ξεμπέρδεψε νωρίς… πριν οι γύρω σου αρχίσουν να πελαγώνουν που δεν προλαβαίνουν.

Χειροποίητα δώρα

Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις κάτι χειροποίητο για φίλους και συγγενείς τότε καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα έτσι ώστε να το τελειώσεις πριν τις γιορτές. Έτσι, δεν θα ανησυχείς μην μείνει η ιδέα σου ανολοκλήρωτη.

kl_dwra01

Προσωπικά ή φτιαγμένα με ειδικό τρόπο δώρα

Αν θέλεις, για παράδειγμα, να φτιάξεις κάτι σε κάποιον που θα έχει πάνω το μονόγραμμά του ή που θα είναι ειδική παραγγελία, ξεκίνα από τώρα. Τα καταστήματα τώρα δεν είναι τόσο πνιγμένα στη δουλειά όσο θα είναι της τελευταίες μέρες του χρόνου. Έτσι, θα τελειώσουν πιο γρήγορα με το δικό σου δώρο.

“It” δώρα

Αν είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να παίρνουν πράγματα που είναι στη μόδα τη στιγμή που είναι στη μόδα, τότε μάλλον πρέπει να βιαστείς. Αν κάτι είναι τόσο δημοφιλές πάρ’το τώρα γιατί μπορεί στις γιορτές να μην το βρεις. Κάτι τέτοιο είχα πάθει κάποια στιγμή με κάποιο άρωμα το οποίο ήθελα να πάρω δώρο σε μια φίλη και πήγα παραμονές Χριστουγέννων να το αγοράσω. Φυσικά δεν το βρήκα πουθενά και έπρεπε να καταλήξω σε κάποιο άλλο δώρο.

Δημοφιλή παιχνίδια

Αν έχεις παιδάκι και ξέρεις τι θέλει για τα Χριστούγεννα τότε καλό είναι να του το πάρεις από τώρα. Αν, μάλιστα, πρόκειται για κάποιο πολύ δημοφιλές παιχνίδι που διαφημίζει η τηλεόραση, βιάσου. Διαφορετικά μπορεί να μην καταφέρεις να το βρεις.

kl_dwra02

Αποστολές στο εξωτερικό

Αν έχεις συγγενείς στο εξωτερικό στους οποίους θέλεις να στείλεις δώρα Χριστουγέννων, μην χασομεράς. Ξεκίνα από τώρα. Υπάρχει πιθανότητα τα μεταφορικά να είναι πιο οικονομικά και να φτάσει το πακέτο σου στην ώρα του πριν τα Χριστούγεννα.

Δεν θα σου φανούν τα χρήματα

Αν κάνεις τώρα τις μισές τουλάχιστον αγορές σου θα διαπιστώσεις πως δεν θα σου φανεί ότι ξόδεψες πολλά λόγω του ότι θα μοιραστούν τα έξοδα σε δύο μήνες. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι έρχεται ο Δεκέμβρης και πρέπει να ξεπαραδιαστεί. Ψωνίζοντας όλα τα δώρα από το Νοέμβρη, τα χρήματα του Δεκέμβρη θα είναι όλα δικά σου για να κάνεις τα ψώνια του σπιτιού και να επιλέξεις τα δώρα που θα κάνεις στον εαυτό σου. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News