Καθάρισε τα πινέλα μακιγιάζ σου σαν ειδικός! Δες πώς…

By

Δεν φαντάζεσαι τι μαζεύετε πάνω στα πινέλα σου με την πάροδο του χρόνου. Όλα τα βακτήρια που μπορεί να έχεις στα χέρια και το πρόσωπό σου περνάνε στα πινέλα και χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Αν, για παράδειγμα, έχεις μερικά σπυράκια στο πρόσωπο και τα περάσεις με πούδρα για να μην φαίνονται χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μακιγιάζ, τότε τα βακτήρια των σπυριών περνάνε στο πινέλο. Την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις τα βακτήρια θα είναι ακόμα εκεί και θα μεταφερθούν και πάλι στο πρόσωπό σου δημιουργώντας του και πάλι σπυράκια.

Η makeup artist, Monika Blunder, σου δείχνει τον πιο σωστό τρόπο για να καθαρίζεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα όλα τα πινέλα σου.

Ξεκίνα ρίχνοντας λίγο απορρυπαντικό πιάτων στο χέρι σου, βάλε λίγο νερό στο πινέλο σου και άριχσε να το τρίβεις απαλά με το απορρυπαντικό. Ξέπλυνέ το και στράγγισέ το καλά.

Πάρε το σαπούνι, άνοιξε τη βρύση και βρέξ’το. Πάρε το ίδιο πινέλο και άρχισε να το τρίβεις κυκλικά πάνω στο σαπούνι. Ξέπλυνέ το και πάλι και στράγγισέ το καλά. Είναι έτοιμο.

kl_pinela01

Κάνε το ίδιο ακριβώς με όλα τα πινέλα σου καθώς και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ που χρησιμοποιείς.

Καλό θα είναι να τα βάλεις με κάποιο τρόπο να στραγγίσουν ανάποδα αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό βάλ’τα απλά σε ένα ποτηράκι και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Δες και το video που ακολουθεί για να μάθεις πώς να κάνεις ολόσωστα την όλη διαδικασία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News