Κολλαγόνο: 5 τροφές που το ενισχύουν με φυσικό τρόπο

By

Αν αυτό που σε απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι πως το δέρμα σου δείχνει θαμπό, κουρασμένο και νιώθεις πως δείχνεις μεγαλύτερη είναι η σωστή στιγμή να μιλήσουμε.

Το βασικό συστατικό του οργανισμού μας που βοηθάει την όμορφη και νεανική όψη είναι το κολλαγόνο. Όσο κι αν νομίζεις πως με την αγορά ακριβών καλλυντικών θα ανακάμψεις την μείωση του κολλαγόνου χάνεις χρόνο και ενέργεια.

Το κολλαγόνο αποτελεί το μυστικό για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που σε συνδυασμό με την κερατίνη παρέχουν στο δέρμα τη δύναμη, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που ζηλεύουμε από νεότερες ηλικίες. Με την πάροδο του χρόνου, και πιο συγκεκριμένα μετά τα 35, δεν είναι το ίδιο ποιοτικό με αυτό που παράγεται τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, χάνει τη λάμψη του και παρουσιάζει ρυτίδες. Το κολλαγόνο παράγεται από το δέρμα και από διάφορα σημεία του σώματος.

Ποιες είναι οι 5 τροφές που προσφέρουν κολλαγόνο με φυσικό τρόπο:

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως είναι το σπανάκι προσφέρουν χημικά συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Προσφέρουν αντιοξειδωτικά στοιχεία που αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες οφείλονται για τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Μια ημερήσια ποσότητα 10 mg είναι ικανοποιητική για να ενισχύσεις την ενυδάτωση του δέρματος, να μειώσεις τα σημάδια των ρυτίδων και να δεις θετικά αποτελέσματα. Επίσης, τα κόκκινα λαχανικά, δηλαδή το πατζάρι, οι ντομάτες, οι κόκκινες πιπεριές, συμβάλουν στην αύξηση του κολλαγόνου.

Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή βοηθάει στο λαμπερό και νεανικό δέρμα αφού συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Τα ψάρια και γενικά, το άπαχο κρέας

Ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά δυναμώνουν τα κύτταρα. Τέτοια ψάρια είναι ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος καθώς προστατεύουν την μεμβράνη που βρίσκεται γύρω από τα κύτταρα του δέρματος. Βοηθούν στο να κρατήσεις το δέρμα σου ελαστικό και γεμάτο ενέργεια. Μαζί και το άπαχο κρέας βοηθούν σε μια πιο νεανική όψη της επιδερμίδας.

Το σκόρδο

Το σκόρδο ανήκει στις ταχύτερα διαδεδομένες σούπερ-τροφές. Βοηθάει και στην παραγωγή κολλαγόνου χάρη στο θείο που περιέχει προσφέρει λιποικό οξύ και ταυρίνη, δύο ουσίες που βοηθούν στην ανάκτηση του χαμένου κολλαγόνου.

Το βατόμουρο, οι φράουλες και τα σμέουρα

Το βατόμουρο, οι φράουλες και τα σμέουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό.

Τα δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών στοιχείων συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες και ο καρπός του δαμάσκηνου περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών. Η κατανάλωση 5-6 δαμάσκηνων την ημέρα συνίσταται για καλή υγεία.

Δες περισσότερα στο fashionwellness.gr

Το περιεχόμενο αυτό δεν αντικαθιστά για κανένα λόγο καμία ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας ή τον θεραπευτή σας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News