Μακιγιάζ για τα μάτια σου μόνο!

By

Πόσες φορές ένιωσες ότι το μακιγιάζ των ματιών σου δεν σου ταιριάζει καθόλου;

Μην ανησυχείς πια.

Υπάρχουν μάτια με διαφορετικά σχήματα και αναλογίες και ως εκ τούτου στον κάθε τύπο αντιστοιχεί μία διαφορετική τεχνική.

skin-type-quiz-rot

Κάνε τα μαγικά σου! Το γνωρίζεις βέβαια ότι το σωστό μακιγιάζ κολακεύει το πρόσωπο και κρύβει ατέλειες.

Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σου και να αδικήσει την εμφάνιση σου και δεν το θέλουμε αυτό βέβαια. 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αν έχεις το ιδανικό σχήμα στα μάτια! Ποιο είναι αυτό;

Το αμυγδαλωτό όπου η απόσταση μεταξύ τους ισούται με το μήκος ενός ματιού.

Έκανες τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς σου; Αν ανήκεις λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία, μπορείς να εφαρμόσεις οποιοδήποτε μακιγιάζ.

Αλλά αν το σχήμα των ματιών ή η απόσταση μεταξύ τους αποκλίνουν από το ιδανικό, τότε πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο. Βρες την κατηγορία σου και ακολούθησε βήμα προς βήμα τις συμβουλές.

74a04c34fbb08735cec16c88c0470bef

To eyeliner υπογράφει το περίγραμμα των ματιών σου! 

1. Μακιγιάζ για μάτια με αμυγδαλωτό σχήμα

Τα αμυγδαλωτά μάτια μπορούν να κάνουν τα πάντα. Για να φαίνονται μεγαλύτερα, εφάρμοσε ένα highlighter στη βάση του βλεφάρου και μια πιο σκούρα απόχρωση ελαφρώς πάνω από την τσάκιση και στην εξωτερική γωνία των ματιών για να προσδώσεις βάθος.

eye-makeup-by-eye-shape-062. Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω

Οι πυκνές βλεφαρίδες και η ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα λίφτινγκ. Ένα καλό τρικ είναι να τελειώνει η σκιά στα τρία τέταρτα του ματιού από την εξωτερική άκρη του ματιού.

eye-makeup-by-eye-shape-07

3. Μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση

Το χρώμα της σκιάς θα πρέπει να τονίζεται στο κέντρο του βλεφάρου παρότι η απόσταση μεταξύ των ματιών, σου επιτρέπει και την εφαρμογή πιο σκούρων αποχρώσεων κοντά στους δακρυϊκούς αγωγούς για ένα πιο έντονο βλέμμα.

eye-makeup-by-eye-shape-04

4. Μακιγιάζ για μάτια κοντά το ένα με το άλλο

Το βλέμμα είναι στενό. Πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου μακριά από το κέντρο του βλεφάρου. Εφάρμοσε τον κανόνα των τριών τετάρτων ξεκινώντας τη σκιά ένα τέταρτο μακριά από την εσωτερική γωνιά των ματιών και απλώνοντας μια ελαφριά στρώση highlighter στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από τα κόκαλα των φρυδιών.

 

 

eye-makeup-by-eye-shape-05

Tip: τόλμησε ένα free δοκιμαστικό επί του πρακτέου με έναν makeup artist επαγγελματία να εμπεδώσεις τις κινήσεις που που θα σου δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα και γίνε εσύ ο expert στο μακιγιάζ σου με τον σωστό τρόπο! 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News