Να τι θα συμβεί στο πρόσωπό σου αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ για μια εβδομάδα!

By

Το πείραμα έκανε η beauty editor του byrdie.co.uk, Elinor Block, και αυτό που της συνέβη είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο κανόνας ήταν να κοιμάται κάθε βράδυ για μια εβδομάδα χωρίς να αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπό της. Και να τι συνέβη…

Το πρόσωπό της αφυδατώθηκε

Αυτό ήταν κάτι που το παρατήρησε σχεδόν αμέσως και ήταν φυσικό. Από τη στιγμή που δεν αφαιρούσε το μακιγιάζ της το βράδυ και δεν ενυδάτωνε την επιδερμίδα της δεν περίμενε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Ο λόγος που αφυδατώθηκε η επιδερμίδα της ήταν ότι προσπαθούσε να επιδιορθωθεί μόνη της και στην προσπάθειά της αυτή, στέγνωνε. 

keep_makeup01

Απέκτησε ρυτίδες

Μετά την αφυδάτωση ήρθαν και οι ρυτίδες. Όταν παρατήρησε ότι κάποιες πρώτες γραμμές άρχισαν να εμφανίζονται κάτω από τα μάτια της πραγματικά τρόμαξε. Είναι, όμως, κάτι τέτοιο πιθανό; Να αποκτήσεις ρυτίδες μόνο και μόνο επειδή δεν αφαιρείς το μακιγιάζ σου; Ο ειδικός απαντάει: “Φυσικά και συμβαίνει. Όταν αφήνεις το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου κυρίως στην περιοχή γύρω από τα μάτια το υαλουρονικό οξύ που παράγεται φυσικά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Γρήγορα θα δεις ρυτίδες οι οποίες οφείλονται στην αφυδάτωση”.

Δεν κοιμόταν καλά

Ο λόγος που δεν κοιμόταν καλά δεν ήταν επειδή δεν έβγαζε το μακιγιάζ της αλλά επειδή ένιωθε βρώμικη. Έδειχνε κάθε πρωί σαν να είχε γυρίσει από μεθύσι και για κάποιο περίεργο λόγο το ίδιο ένιωθε και το σώμα της. Γι’αυτό το λόγο δεν μπορούσε να νιώθει ξεκούραστη.

Τελικά το πείραμά της την οδήγησε αυτό που έτσι κι αλλιώς πίστευε. Δεν περίμενε να αισθάνεται τόσο άσχημα για τον εαυτό της και το πρόσωπό της αλλά κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι γι’αυτήν να καθαρίζει το πρόσωπό της κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Η απόφασή της: Να μην κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο!

Μην ξεχνάς να αφαιρείς το make up! Αν δεν έχεις βρει ένα προϊόν που να σε ικανοποιεί δοκίμασε το PHILOSOPHY JUST RELEASE ME MAKEUP REMOVER

128681b08bf5e1ffc94a43ea81c3cbca_best

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News