Αλήθειες και Μύθοι για τη Λιποαναρρόφηση

By

Η λιποαναρρόφηση είναι από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί αρκετά με νέες μεθόδους να εμφανίζονται συνεχώς ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής έχει γίνει και η λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία. Επικρατούν όμως αρκετές παρανοήσεις γύρω από το κεφάλαιο λιποαναρρόφηση.

Εμείς ρωτήσαμε το Δρ.  Αθανάσιο Αθανασίου, Πλαστικό Χειρουργό, εξειδικευμένο στη μέθοδο λιποαναρρόφησης 4D High Definition και σας παραθέτουμε μύθους και αλήθειες.

Το νούμερο 1 προϊόν για να μακρύνουν τα μαλλιά σου ΤΩΡΑ!

Αλήθειες και Μύθοι για τη Λιποαναρρόφηση

Είναι τελικά η λιποαναρρόφηση ένα μέσο απώλειας κιλών;

Όχι. Μπορεί σε μια επέμβαση λιποαναρρόφησης να αφαιρεθούν έως και 10 λίτρα λίπους από έναν ασθενή. Αυτό μας δίνει σημαντική απώλεια πόντων και σμίλευμα της περιοχής αλλά δεν αποτελεί λύση για τους υπέρβαρους ασθενείς.  Συνήθως η επέμβαση αυτή προτείνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στο 30% του φυσιολογικού δείκτη μάζας σώματος και έχουν επίμονες λιπαποθήκες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους.

Είναι αλήθεια ότι τα κιλά επιστρέφουν μετά τη λιποαναρρόφηση;

Οι λιποαποθήκες διαμορφώνονται στο σώμα μας κατά την παιδική ηλικία. Με τι λιποαναρρόφηση, γίνεται καταστροφή των λιποκυττάρων! Το λίπος που θα αφαιρεθεί δεν επανέρχεται στην περιοχή εφόσον οι ασθενείς δεν ξεπερνούν τα + 7 κιλά. Για αυτό και είναι σημαντικό πριν καταφύγουν σε μια επέμβαση λιποαναρρόφησης, οι ασθενείς να έχουν ένα ισορροπημένο βάρος και καλές διατροφικές συνήθειες τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση.

Είναι μόνο για γυναίκες;

Σε καμία περίπτωση. Οι γυναίκες απλώς καταφεύγουν πιο εύκολα σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στην λιποαναρρόφηση για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους στην κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης και τα μπράτσα. Ειδικά η μέθοδος 4D High Defintion  έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στους άνδρες λόγω της μυϊκής κατατομής τους. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε κυρίως για τους άνδρες, ότι η λιποαναρρόφηση στοχεύει μόνο στο υποδόριο λίπος – το λίπος που βρίσκεται πάνω από το μυ. Μια κοιλιά που προεξέχει λόγω του λίπους κάτω από τον μυ και γύρω από τα εσωτερικά όργανα (γνωστά ως σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακό λίπος) δεν θα βελτιωθεί με τη λιποαναρρόφηση. Η κατάλληλη άσκηση και η διατροφή είναι οι μόνες αποτελεσματικές μέθοδοι για την καταπολέμηση του σπλαχνικού λίπους.

Βήμα-βήμα πώς θα κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι

Είναι επίπονη ή με ορατά σημάδια;

Ενώ ο πόνος μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν μόνο ήπια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και καθ ‘όλη τη σύντομη περίοδο ανάρρωσης. Χαρακτηριστικά, αυτό που αναφέρουν οι περισσότεροι ασθενείς είναι το «πιάσιμο» μετά από έντονη άσκηση στο γυμναστήριο. Τα σημεία εισόδου της κεφαλής λιποαναρρόφησης είναι πολύ μικρά και σχεδόν αόρατα ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Γίνεται και με τοπική αναισθησία;

Ναι. Μπορεί να εφαρμοστεί με τοπική αναισθησία αν μιλάμε για μια μικρή περιοχή όπως το διπλοσάγονο, ή τα πλαϊνά της μέσης, η μόνο στην κοιλιά. Είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία ενώ το μηχάνημα Vaser ® δεν προκαλεί εξεσημασμένο τραυματισμό στους ιστούς και ο ασθενής δε νιώθει πόνο.

Εφαρμόζεται μόνο στην κοιλιά;

Σίγουρα όχι. Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή της κοιλιάς, τα μπράτσα, τα πλαϊνά της μέσης, τους μηρούς αλλά και το διπλοσάγονο. Ειδικά με τη μέθοδο Vaser ® 4D High Definition μπορούμε να επέμβουμε στους ώμους, το στήθος και να δημιουργήσουμε γράμμωση. Στις γυναίκες μπορούμε να σχηματίσουμε τους πλαϊνούς κοιλιακούς αλλά και τη γράμμωση ανάμεσα σε τετρακέφαλους και δικέφαλους.  Στους άντρες ενισχύεται η γράμμωση στους ρομβοειδείς και τους δελτοειδείς μύες ενώ είναι θεαματικά τα αποτελέσματα στη λιποαναρρόφηση στο στήθος.

Υπάρχει χαλάρωση δέρματος μετά τη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση με τη συσκευή υπερήχων Vaser® επιτυγχάνει μεγαλύτερη σύσφιξη  των ιστών σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Αυτό που εφαρμόσαμε όμως πλέον είναι η χρήση του J-Plasma Renuvion για παράλληλη σύσφιξη του δέρματος. Το J-Plasma Renuvion είναι μιας τελευταίας τεχνολογίας συσκευή που συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την εκπομπή πλάσματος ηλίου. Ουσιαστικά οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν τους ιστούς, το ήλιο τους ψύχει και έτσι προκαλείται η ελεγχόμενη πήξη των ιστών. Και άρα άμεση σύσφιξη.

Έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας;

Όχι ιδιαίτερα.  Συνήθως συνιστώ στους ασθενείς να πάρουν μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά τους. Μετά την επέμβαση υπάρχει ελαφρύ οίδημα στην περιοχή το οποίο υποχωρεί σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα. Οι ασθενείς θα πρέπει να φορούν ειδικό κορσέ για περίπου 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση ενώ μπορούν να επιστρέψουν σε άσκηση ένα μήνα μετά.

Είναι εξαιρετικά ακριβή μέθοδος;

Η λιποαναρρόφηση όσο απλή κι αν είναι, δεν παύει να είναι μια χειρουργική διαδικασία. Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σε ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αυτό επιβαρύνει τη διαδικασία με έξοδα. Βέβαια αν μιλάμε για μια μικρή περιοχή, και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει με τοπική αναισθησία, το κόστος είναι αρκετά βατό. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 1500€.

Η λιποαναρρόφηση είναι επικίνδυνη;

Η λιποαναρρόφηση θεωρείται από τις πιο ασφαλείς διαδικασίες. Όμως αυτό ισχύει όταν γίνεται από πλαστικό χειρουργό με εξειδικευμένο προσωπικό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το abh-medicalgroup.com.

Πηγή: shape.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News