Είναι τα νήματα η θεραπεία ομορφιάς της νέας δεκαετίας;

By

Στο κυνήγι της ομορφιάς και της διατήρησης της νεότητας οι επιλογές είναι λίγο-πολύ γνωστές. Το ίδιο και τα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα όμως όλα εξαρτώνται από την φιλοσοφία του δερματολόγου και τη διάθεσή του να κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες, όχι διαφορετικές.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του δερματολόγου των διασήμων, Στέλιου Αγγελίδη, ο οποίος καταφέρνει αυτό που οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν. Να φαίνονται όμορφες, φρέσκες, ξεκούραστες χωρίς να καταλαβαίνει κάποιος ότι έχουν υποβληθεί σε κάποια επέμβαση ή θεραπεία. Ο γιατρός που σύστησε στις Ελληνίδες το PRP, αποκαλύπτει βήμα-βήμα πώς γίνεται η μέθοδος ομορφιάς του 2020. Τα νήματα. Πρόκειται για τη μόνη μέθοδο κατευθυνόμενης κολλαγονογεννησης με αποτελέσματα όπως αυτά ενός λίφτινγκ.

Τα 100% βιοαπορροφήσιμα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με πολύ ασφαλή τρόπο. Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική ιατρική τα τελευταία 5 χρόνια. Τα πλεονεκτήματα τους είναι τα ασφαλή υλικά και η πλήρης απορρόφηση.

«Τοποθετούνται ανώδυνα και έχουν ειδικά «δοντάκια» για να γαντζώνουν στο δέρμα βοηθώντας στην ανύψωση των ιστών. Οι ίνες κολλαγόνου που σχηματίζονται στη νέα θέση βελτιώνουν το δέρμα από τον πρώτο κιόλας μήνα» εξηγεί ο κ. Αγγελίδης. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου έναν χρόνο, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το βάρος του δέρματος. Σε πιο λεπτά δέρματα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυόμιση χρόνια.

Υπάρχουν δύο θέσεις στις οποία μπορούν να τοποθετηθούν τα ανελκτικά νήματα, η μία -για την ανοδική πορεία του δέρματος- είναι μέσα στη φαβορίτα και η δεύτερη -για το jawline- πίσω από το αυτί. Αυτές οι θέσεις κρατούν μη ορατό το σημείο εξόδου των νημάτων. Έχοντας προηγηθεί μια τοπική αναισθησία, ο γιατρός δημιουργεί μια μικρή τρύπα στο δέρμα από όπου θα περάσει το ανελκτικό νήμα (το οποίο δεν έχει βελόνες και δεν τραυματίζει αγγεία) αλλά έχει κάνουλα και φτάνει στο επιθυμητό σημείο.

«Το αποτέλεσμα από την θεραπεία με νήματα μπορεί να είναι από καλό έως πάρα πολύ καλό» εξηγεί ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης, καθώς η θεραπεία δεν μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας. Μόνο να τα βελτιώσει.

Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες θεραπείες; Ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι «Υαλουρονικό, νήματα και μπότοξ είναι συνεργάτες και οι τρεις θεραπείες να λειτουργούν συνδυαστικά». Πέρα από το πρόσωπο νήματα μπορούν να γίνουν και στο σώμα, όπως για παράδειγμα στο στήθος, ανορθώνοντας τον μαστό.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο, μπορεί να υπάρξει μια μικρή ευαισθησία αφής ή ένα ελαφρύ οίδημα μετά το πέρας της θεραπείας. Στο τελείωμα επίσης μπορεί να δημιουργηθεί μια μικρή μικρή πτυχή. Όλα ωστόσο αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται μέσα σε 2-3 ημέρες.

Πηγή: bovary.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News