Μύθοι και Αλήθειες: Να όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ενέσιμη μεσοθεραπεία

By

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες ενυδάτωσης με πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πρόσωπο. Όμως, πόσα ξέρεις πραγματικά γι’ αυτήν; Η beauty editor του missbloom.gr Βασιλική Καρανζογιάννη έψαξε, έμαθε, έκανε και σου μεταφέρει όλα όσα θέλεις και πρέπει να ξέρεις γι’ αυτή τη θεραπεία, που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την λατρεύεις!

Λίγο πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο της ομορφιάς, είχε σχηματιστεί στο μυαλό μου ένας μύθος γύρω από το όνομα «μεσοθεραπεία», τον οποίο χρειάστηκε να καταρρίψω. Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία που έχεις τοποθετήσει τη μεσοθεραπεία στο ράφι με τις ουτοπικές ιατρικές θεραπείες, τότε πρέπει να συνεχίζεις να διαβάζεις.

Για να μου λυθούν όλες οι απορίες, μίλησα με τον γιατρό Νίκο Δημήτρουλα.

Τι είναι η μεσοθεραπεία:

Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία προκαλείται ένας μικροσκοποικός τραυμαστισμός, σε επίπεδο που φυσικά δεν είναι ορατός, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να «χτίσει» σε αυτό το σημείο κολλαγόνο και ιννώδη ιστό. Με τη βαθιά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, το δέρμα δείχνει φανερά αναζωογονημένο και αισθητά πιο απαλό.

shutterstock_301410344

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Kάθε θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά απο εγχύσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, μιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Κάθε πότε γίνεται;

Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρείς αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 εως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 εως 4 μήνες.

Μύθοι και αλήθειες για τη μεσοθεραπεία:

Μύθος: Η μεσοθεραπεία δεν γίνεται το καλοκαίρι.

Αλήθεια: Γίνεται οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αρκεί να ακολουθεί έπειτα η σωστή αντηλιακή προστασία. Μάλιστα, συνιστά μια ιδανική θεραπεία του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο δέρματος. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο όπως πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια.

Μύθος: Αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου

Αλήθεια: Δεν πρόκειται για κάποια ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις σας, αν και όταν εφαρμόζονται σωστά καμιά από τις ενέσιμες θεραπείες δεν το κάνει. Επίσης, αν σταματήσεις τις εφαρμογές το δέρμα θα χάσει ένα σημαντικό του όπλο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα «κρεμάσει».

5 μυστικά ομορφιάς που μας αποκαλύπτουν γνωστές αθλήτριες από όλο τον κόσμο

Μύθος: Πονάει

Αλήθεια: Σχεδόν όχι. Το σχεδόν καθώς και το όχι οφείλονται στο ότι πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπο αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατα ένα 80% ενω το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

11947932_1627200134215800_8

Μύθος: Αφήνει σημάδια

Αλήθεια: Επειδή πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας σε κάποια σημεία μικρού μώλωπα, πιθανότητα που αυξάνεται με κάποιες φαρμακευτικές αγωγές σχετικά με τις οποίες θα σας έχει ενημερώσει ο γιατρός σας (π.χ. αντιφλεγμονώδη φάρμακα aspirin, mesulid, voltaren, ενω δε μας ενοχλουν depon, panadol). Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Αυτή καθώς και τυχόν μώλωπας, καλύπτονται άριστα με κάποιο ειδικό καλυπτικό προιόν ή απλό μεικ απ.

Μύθος: Τα αποτελέσματα δεν διαρκούν

Η μεσοθεραπεία δεν κρατάει καθόλου. Ή κρατάει για πάντα. Είναι σα να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που κερδίζεις με κάθε εφαρμογή είναι όλο και κάτι περισσότερο σε ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνεις κάτι και απο τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχεις σαν όπλο σου την μεσοθεραπεία στο τέλος θα βγεις κερδισμένη, εσύ και το δέρμα σου.

Μύθος: Αφορά ηλικιακά μεγάλες γυναίκες.

Αφορά όλες τις ηλικίες, ανάλογα με το πότε θα αποφασίσει μια γυναίκα να μπει στη διαδικασία να φροντίσει λίγο περισσότερο τον εαυτό της, μπαίνοντας παράλληλα στον κλάδο των ενέσιμων θεραπειών. Πάντα, στόχος είναι να καλύπτοντας οι εκάστοτε εξειδανικευμένες ανάγκες της καθεμιάς.

5 βήματα για να κάνεις μόνη σου φυσικό λίφτινγκ προσώπου…με μακιγιάζ!

Δοκίμασα μεσοθεραπεία και να τι έχω να πω

Μετά από όλα αυτά, δεν υπήρχε λόγος να μην δοκιμάσω κι εγώ αυτή τη τόσο ευεργετική για το δέρμα μου θεραπεία. Τι έχω να δηλώσω;

Έχοντας χαλαρώσει και έπειτα από όλες τις – πολλές – ερωτήσεις που έκανα (και στις οποίες δέχτηκα λεπτομερείς απαντήσεις) μπήκα στον ειδικό χώρο, μόνη μου, και δέχτηκα τις περιποιήσεις που απαιτούνταν. Κοντολογίς, η διαδικασία δεν με πόνεσε καθόλου, ενώ στο πλευρό μου βρισκόταν διαρκώς ο γιατρός, μιλώντας μου και εξηγώντας μου τα πάντα για την διαδικασία, σύμφωνα πάντα με τις δικές μου ανάγκες.

Μια εβδομάδα μετά, δεν μου έχει μείνει κανένα σημάδι και ενώ ίσως θεωρηθεί υπερβολή, αξίζει να σημειώσω ότι νιώθω το δέρμα μου ιδιαίτερα απαλό και μαλακό ενώ ήδη λάμπει από υγεία και φρεσκάδα.

Πηγή: www.missbloom.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News