keepup_pinela

Σωστό πλύσιμο πινέλων, για να αποφύγεις τα “ατυχήματα”…

By

Κάτι με έχει πιάσει τις τελευταίες μέρες. Όλο τακτοποιώ και καθαρίζω, και νομίζω ότι φταίει το γενικότερο mood του Σεπτεμβρίου, γιατί κατά τα άλλα δεν συνηθίζω να το παίζω Desperate Housewife. Στη φασίνα επάνω, πήρε το μάτι μου και το μισό δάχτυλο σκόνης που κάθισε επάνω στα πινέλα του μακιγιάζ μου, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Γιατί, μπορεί να κουβάλησα μία τσάντα καλλυντικά, αλλά πινέλο πούδρας πήρα μόνο ένα, μέσα στην ειδική του θήκη.


ΣΚΟΝΗ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

Τα πινέλα στο σπίτι όμως τα έχω σε θέση περιοπής στο μπουντουάρ μέσα σε μία ξύλινη μολυβοθήκη. ΛΑΘΟΣ, πρέπει να τα ξαναβάλω πίσω στην ειδική θήκη που τα βάζουν και οι επαγγελματίες, διαφορετικά μαζί με την πούδρα θα απλώνω κάθε φορά και τα απομεινάρια της γειτονικής οικοδομής.
ντεκορασιόν
Τι τα θέλω τα ντεκορασιόν; το θέμα είναι να μένει η μουρίτσα φράπα. Ξεχνάς τα χουνέρια που έχουν πάθει διάσημες ανά τον κόσμο με μολυσμένα tools μακιγιάζ; Πρώτη πρώτη η Βίκυ Καγιά που έπαθε ακμή από σφουγγαράκι με σταφυλόκοκκο. Μακριά από εμάς τέτοια παθήματα, γι’αυτό έπιασα τους τριχωτούς μου φίλους και άρχισα δουλίτσα.

Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΙΝΕΛΟ-ΜΠΟΥΓΑΔΑ

Με χλιαρό νεράκι και σαμπουάν βρεφικό -για να μην αγριεύουν οι φυσικές τρίχες των πινέλων- ξεκίνησα να τα πλένω ένα-ένα με ευλάβεια. Πρώτα βρέχω, έπειτα σαπουνίζω με κυκλικές κινήσεις επάνω στην παλάμη μου, ξεπλένω και επαναλαμβάνω μέχρι το νερό που βγαίνει από το κάθε πινέλο να είναι πεντακάθαρο.
πινελο-μπουγαδα
Στα πινέλα που η τρίχα τους έχει κατσιάσει με τον χρόνο, τελειώνω το πλύσιμο-λούσιμο με λίγο από το δικό μου conditioner, και μαλακώνουν αμέσως. Για τα μικρά πινέλα με τα οποία βάζω το eyeliner και τα κραγιόν, αυτή η μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική. Τα βάζω στην άκρη για να τα καθαρίσω αργότερα με λίγο ελαιόλαδο πάνω σε χαρτί κουζίνας.
στέγνωμα
Το στέγνωμα στο τέλος, γίνεται αυστηρά στην άκρη του πάγκου με τις χαίτες να εξέχουν και αν βιάζομαι πολύ με το πιστολάκι μαλλιών. Το μπάνιο μου έχει πλέον μεταμορφωθεί σε κομμωτήριο πινέλων!

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΕΣ

Αφού η πινελο-μπουγάδα έχει ολοκληρωθεί και τα πινέλα έχουν στεγνώσει ψάχνω για το αγαπημένο μου καθαριστικό σπρέι πινέλων Botanical Brush Cleaner της Jane Iredale, αυτό όμως έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Η πολύ τακτοποίηση θα φταίει, σκέφτομαι, και ταυτόχρονα μου έρχεται τρελή πατέντα στο μυαλό.

Αφού το σπρέι αυτό βασίζει την απολυμαντική του ιδιότητα στο εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ, θα φτιάξω κάτι αντίστοιχο μόνη μου μέχρι το Botanical Brush Cleaner να εμφανιστεί πάλι μπροστά μου σε κάποιο κουλό σημείο του σπιτιού. Μία φανουρόπιτα δεν θα ήταν κακή ιδέα στην προκειμένη.
απολύμανση
Επιστρέφω τη σκέψη μου για πατέντα-γκρέιπφρουτ και ξέρω πολύ καλά που θα βρω το μαγικό συστατικό: στο φαρμακείο του σπιτιού μου έχω πάντα το Citricidal της Higher Nature, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από υγρό με συμπηκνωμένο εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ. Είναι κάτι τόσο απλό που όμως έχει άπειρες χρήσεις, αφού στην ουσία πρόκειται για ένα ισχυρότατο φυσικό αντιμικροβιακό.

Το παίρνεις λέει από το στόμα σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, απολυμαίνεις ιατρικά εργαλεία, λαχανικά, κάνεις πλύσεις στόματος και πολλά άλλα, φτάνει να το αραιώσεις με νερό. 5 με 6 σταγόνες φτάνουν για να μετατρέψουν ένα ποτήρι νερού σε Dettol οχετό. Οπότε, το μόνο που μου μένει είναι να βάλω νερό και λίγες σταγόνες σε ένα σπρέι δοχείο και να το χρησιμοποιήσω ακριβώς όπως θα έκανα και με το Botanical Brush Cleaner.

Ψεκάζω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να βραχεί αρκετά και ταμπονάρω καλά το κάθε πινέλο από όλες τις μεριές του. Τώρα το τσαντάκι με τα πινέλα μου μπαίνει άνετα σε χειρουργείο! Το δικό σου;

* Πληροφορίες για τη διάθεση του Jane Iredale Botanical Brush Cleaner θα βρεις εδώ: chrysallis-proderma.gr, ενώ το Citricidal της Higher Nature θα το βρεις σε ψαγμένα φαρμακεία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News