Σκασμένα χέρια από το κρύο; Όχι πια!

By

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα, που φέρνει ο χειμώνας στην επιδερμίδα μας είναι τα σκασμένα χέρια. Αν και εσύ είσαι ομοιοπαθούσα, σου έχω τρία tips για να αντιμετωπίσεις τη ξηρή και τραχιά επιδερμίδα και να έχεις πάντα λαμπερά και απαλά χέρια όσο κρύο κι αν κάνει…

Το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι υλικό – θησαυρός και για τα χέρια μας, αφού τα φυτικά συστατικά του μας σώζουν από τη ξηροδερμία των χεριών μας. Τα αντιοξειδωτικά και τα λιπαρά του οξέα μας ενυδατώνουν το δέρμα και αφήνουν λαμπερή όψη.

Τι να κάνεις Βάλε σε ένα μπολ ίσες ποσότητες ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη και τρίψε καλά τα χέρια σου (σαν να κάνεις scrub) με κυκλικές κινήσεις για περίπου 5 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό και σκούπισε τα χέρια σου χωρίς να τα τρίψεις. έλος ξέπλυνε και σκούπισε τα χέρια σου ταμποναριστά.

Το αμυγδαλέλαιο

Αξιοθαύμαστα είναι τα αποτελέσματα και του αμυγδαλέλαιου στην επιδερμίδα μας.

Τι να κάνεις Πάρε μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου και κάνε μασάζ στα χέρια σου. Θα δεις το αποτέλεσμα άμεσα.

Το πλιγούρι βρώμης

Αν και είναι θαυματουργό για τη διατροφή μας, επίσης κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα μας.

Τι να κάνεις Σε ένα μπολ βάλε δύο κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης, λίγο νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακάτεψε καλά και τρίψε τα χέρια σου απλά με κυκλικές κινήσεις. Άφησε το στην επιδερμίδα σου μέχρι να στεγνώσει και να γίνει μάσκα. Κράτα την για 15 λεπτά και ύστερα ξέπλυνε με ζεστό νερό. Καθιέρωσε το 1 φορά την εβδομάδα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News