Τα μυστικά των φωτογράφων που θα σε βοηθήσουν να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram!

By

Mε τόσες όμορφες φωτογραφίες που κυκλοφορούν είναι λογικό να θέλεις και εσύ να γίνεις λίγο καλύτερη στο να βγάζεις δικές σου υπέροχες φωτογραφίες για να τις ανεβάζεις στα social media. Δες πώς θα το κάνεις με τα tips του ειδικού.

Σκέψου σαν καλλιτέχνης

Όταν τραβάς φωτογραφία ένα κτίριο ή κάτι αρχιτεκτονικό φρόντισε να το τραβήξεις από μια γωνία που δεν θα σκεφτόταν κάποιος άλλος να το τραβήξει. Bγες από τα συνηθισμένα και προσπάθισε να δεις το “πνεύμα” του κτιρίου για να καταλάβεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το φωτογραφίσεις.

kl_insta03

Η επεξεργασία είναι το παν

Όταν θέλεις να μεγαλώσεις μια φωτογραφία ή να την επεξεργαστείς είναι πολύ σημαντικό να έχεις στα χέρια σου μιας υψηλής ανάλυσης φωτογραφία. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι παράγοντες που μπορεί να μειώσουν την ποιότητα της φωτογραφίας σου. Ξεκίνα τσεκάροντας τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σου η οποία μπορεί να είναι ρυθμισμένη να τραβάει φωτογαφίες χαμηλής ποιότητας για εξοικονόμηση χώρου. Επίσης, όταν βγάζεις φωτογραφίες μέσω social media (Instagram) να ξέρεις πως είναι ιδανικές μόνο για χρήση σε αυτά μιας και είναι αρκετά μικρές και αν πας να τις μεγαλώσεις θα χαθεί η ποιότητά τους. Τέλος, το κόψιμο μιας φωτογραφίας μειώνει κατευθείαν την ποιότητά της.

Παρέλειψε τα φίλτρα

Τo Instagram έχει πολλά φίλτρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αν θέλεις, όμως, να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα καλό είναι να τα χρησιμοποιήσεις με σύνεση ή και να τα παραλείψεις εντελώς.

kl_insta02

Να θυμάσαι τον “χρυσό” κανόνα

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι να τραβάς φωτογραφίες τις “χρυσές ώρες”. Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που ο ήλιος δεν καίει, το φως είναι πιο απαλό και έτσι τα αντικείμενα και εσύ φαίνεστε πολύ πιο όμορφοι ενώ σας λούζει ένα πιο κολακευτικό φως. Αν, από την άλλη,  θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία μέσα στη μέση της ημέρας προσπάθησε να το κάνεις κάπου που έχει σκιά και όχι κάτω από το φως του ήλιου.

Το μυστικό των φωτογράφων

Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να σκέφτεσαι πως η εικόνα σου είναι χωρισμένη σε τρία μέρη οριζοντίως και καθέτως. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετείς το αντικείμενο της φωτογράφισής σου σε όποιο τρίτο θέλεις εκτός από το κεντρικό. Εσύ αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να έχεις το “αντικείμενο” μακριά από το κέντρο.

kl_insta01

Βγάλε πολλές φωτογραφίες

Είναι αδύνατον να καταφέρεις με την πρώτη να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία. Τράβηξε αρκετές για να έχεις μετά να διαλέξεις την καλύτερη.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News