Αν η αγαπημένη μου μέρα του χρόνου είναι τα γενέθλιά μου, η χειρότερή μου, είναι η επόμενη. Αφενός επειδή η αγαπημένη μου μέρα είναι 364 μέρες μακριά, αφετέρου επειδή με πιάνει η μελαγχολία ότι αυτό που περίμενα τόσο καιρό, πέρασε. Μοιάζει με την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου που πλέον όλα τα “Merry Christmas” που υπάρχουν γύρω σου δεν σημαίνουν τίποτα αφού πάει, πέρασαν. Ευτυχώς πάντα υπάρχει κάτι άλλο να περιμένεις και να ονειρεύεσαι. Και επίσης ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να νιώσεις καλά, ακόμη και “the day after”.
The day after μπορεί να είναι η ημέρα μετά από γενέθλια, η 2 Ιανουαρίου, η ημέρα μετά από το γάμο που είσαι κουμπάρα- αν είσαι η νύφη και ψάχνεις τρόπο να νιώσεις καλά εχμ, σου έχω κακά νέα- ή οποιαδήποτε μέρα που απλώς ξυπνάς και θέλεις να περιποιηθείς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.
Case 1. Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό.
Ξύπνησες και δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Μπορείς να πάρεις τη θεία σου στο χωριό, τα ανηψάκια που έχεις να ακούσεις μέρες, ακόμη και να παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας. Κάνεις τα πάντα για να μην κάνεις αυτό που πρέπει. Να σηκωθείς!
Για εμένα, όλα τα ωραία ξεκινούν με ένα μεγάλης διάρκειας μπάνιο. Στο μπάνιο, η Apivita έχει την τιμητική της και εγώ τα αρώματά της!
Εγώ χρησιμοποιώ το “body relax” με μέλι και βανίλια, της Apivita που αφήνει ενα πολύ διακριτικό άρωμα. Το χρησιμοποιώ επίσης και στα χέρια, πριν βάψω νύχια, ή όταν έχω αφαιρέσει μόνη μου το ημιμόνιμο βερνίκι με όχι πολύ ωραίο αποτέλεσμα,. Με λίγο scrub, όλα γίνονται πιο λεία, πιο απαλά πιο μυρωδάτα και εγώ αυτό το λέω ευτυχία. Χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου scrub σώματος, ή φτιάξε ένα με ζάχαρη, χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και λίγο μέλι!
Όταν ο Αύγουστος τελειώνει και μέχρι να ξανάρθει, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να περιμένω να στεγνώσει οποιαδήποτε κρέμα σώματος για να ντυθώ. Αν συμπάσχεις, συνέχισε να διαβάζεις: Μία λύση είναι το λάδι σώματος, που στεγνώνει αμέσως. Μια άλλη το Nivea Body Conditioner που κάνει ό,τι μια κρέμα απλά μέσα στο μπάνιο.
Case 2. Αχ πρόσωπό μου, σκοτεινό.
Και εδώ, ξεκινάω με scrub. Αν “the day after” δεν πρόκειται να βγω από το σπίτι- δεν πρόκειται- κάνω ένα αυτοσχέδιο scrub με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ή ζάχαρη. Ξεβγάζω με νερό ΑΛΛΑ όχι πολύ καλά ώστε να μείνει το λαδάκι και να κάνει τη δουλειά του. Αν από την άλλη πρόκεται να βγω, χρησιμοποιώ το 7 days scrub της Clinique ή το scrub με ροδάκινο, της Apivita που αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και πολύ καθαρή.
Case 3. The bags under my eyes are Gucci #not
Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν κολάκευσαν ποτέ, καμία. Το Clarins contour eye gel είναι φτιαγμένο για εκείνες τις μέρες του χρόνου/ του μήνα/ της εβδομάδας, κάθε φορά που τα μάτια σου είναι πρησμένα και κουρασμένα. Είναι σε μορφή τζελ και δροσίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, δίνοντας αμέσως μια αίσθηση φρεσκάδας. Δεν είναι ενυδατικό ούτε έχει αντηλιακή προστασία, άρα δεν είναι αυτό που λέμε “η περιποίηση που χρειάζονται τα μάτια σου”, προορίζεται αποκλειστικά για “πρήξιμο” και τα καταφέρνει άριστα!
Στην περίπτωση που μείνεις σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες σου, βοηθώντας τες να δυναμώσουν. Δεν έχω ιδέα πώς οι βλεφαρίδες μπορούν να είναι “δυνατές” αλλά δεν είναι τυχαίο που αυτό το τιπ περνάει από γενιά σε γενιά τόσα χρόνια.
Case 4. Some (h)air please.
Νομίζω πως δεν έχω χειρότερο από μαλλιά μου μυρίζουν τσιγάρο. Έχω λουστεί και στις 5μιση το πρωί προκειμένου να κοιμηθώ με καθαρά μαλλιά- αν ασχολείσαι με ζώδια εξήγησέ μου αυτό δεν είναι του Παρθένου; Τι δουλειά έχει στον Τοξότη; Θέλοντας λοιπόν να τα ευχαριστήσω για όλα τα κακά που πέρασαν το προηγούμενο βράδυ (τσιμπιδάκια, ψαλίδι, πιστολάκι, καπνός) και να επανορθώσω, χρησιμοποιώ τον αφρό ενυδάτωσης Sebastian.
Το δοκίμασα στο κομμωτήριο, με το κεφάλι ανάσκελα όταν με ρώτησαν αν θέλω “απλή ενυδατική ή αφρό ενυδάτωσης και λάμψης”. Εχμ “το δεύτερο” είπα δειλά δειλά και το μετάνιωσα την ίδια στιγμή αφού δεν ήξερα τι μπορεί να σημαίνει αυτό, λίγα λεπτά μετά, στο ταμείο. Τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον αυθορμητισμό και την τόλμη μου και έφυγα με μια μεγάλη συσκευασία αφρού για το σπίτι. Ζήτω η τόλμη, ζήτω και οι αυθόρμητες αγορές- να ξέρεις αυτές σου δίνουν περισσότερη χαρά από τις άλλες που τις αναλύεις ξανά και ξανά. Και περισσότερα έξοδα σου δίνουν αλλά ένα κόλπο που κάνω εγώ είναι σκέφτομαι ότι θα ηταν χειρότερο αν μου τα είχαν κλέψει και έτσι αμέσως αμέσως η αγορά με τύψεις, γίνεται σοφή αγορά, μη σου πω επένδυση. #γιαπάνταστοπατρικόμου
Case 5. Κάνε μου λιγάκι moo-d
Το πιο δύσκολο να αλλάξεις είναι η διάθεση, αυτή που σου περιέγραφα και στην αρχή. Άναψε ένα κεράκι στο δωμάτιο και κάνε μια απλή στιγμή, ΣΤΙΓΜΗ!
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το κεράκι Διώνη της Fresh Line και έπαθα αυτό που παθαίνω όταν κάτι μου αρέσει πολύ: Θέλω να το χρησιμοποιώ συνέχεια, αλλά από την άλλη δεν θέλω να το τελειώσω και έτσι είτε το χρησιμοποιώ και νιώθω τύψεις, είτε όχι και νιώθω ηλίθια. Διαλέγεις και παίρνεις.
Το σημαντικότερο για μια “day after” αλλά και για κάθε ημέρα είναι να περνάς το χρόνο σου όπως εσύ θέλεις. Πρόσφατα διάβασα και μου άρεσε πολύ πως δεν μπορείς πάντα να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά μπορείς ποτέ να μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις! Ανακουφίστηκα ήδη!
Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε και τα Φώτα για να μας έρθει πιο απαλά!
Comments are closed.