Το beauty tiktok trend που θα κάνει τον δερματολόγο σου να παραμιλάει

By

Στο tiktok η αλήθεια είναι πως βλέπεις τα πάντα όλα. Από beauty hacks μέχρι τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές αλλά και προπονήσεις.

Αυτή τη φορά σου έχω ένα beauty tiktok trend που οι δερματολόγοι λένε πως κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό.

Το trend: Scrub προσώπου με κόκκους καφέ

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τους χρησιμοποιείς στο πρωινό σου καφεδάκι αλλά κάποιες beauty tiktokers τους χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν diy face scrubs.

Σύμφωνα με αυτές οι κόκκοι καφέ βοηθούν στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να σφίξουν την επιδερμίδα. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;

Οι ειδικοί λένε: “Μια μάσκα προσώπου με καφέ μπορεί να κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα γιατί η καφεϊνη βοηθάει στο ξέπρησμα και στη βελτίωση των κοκκινίλων (προσωρινά). Από την άλλη μεριά τα scrub που περιέχουν κόκκους καφέ μπορεί να τραυματίσουν την επιδερμίδα”.

Τι να κάνεις αντί να χρησιμοποιήσεις κόκκους καφέ; Φτιάξς μια σπιτική μάσκα ομορφιάς με βάση τον καφέ αλλά αν θέλεις να κάνεις scrub στο πρόσωπό σου κράτα τους κόκκους μακριά από αυτό. Θέλεις παρόλα αυτά να κάνεις scrub με κόκκους καφέ; Κάνε σε επιφάνειες που αντέχουν την έξτρα πίεση όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News