5 τρόποι να κάνεις την κουζίνα σου… vintage!

By

Yπάρχουν οι αντίκες, τα vintage, και τα ρετρό έπιπλα και παρόλο που μπορείς να μπερδέψεις εύκολα αυτές τις τρεις έννοιες, δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Το μόνο τους κοινό είναι οτι αναφέρονται και οι τρεις σε κάτι από τα παλιά αλλά η απόσταση του παρελθόντος από το παρόν είναι διαφορετική στην κάθε περίπτωση.

Όταν μιλάμε για αντίκες εννοούμε έπιπλα από εκατονταετία και πάνω. Όταν αναφερόμαστε σε vintage έπιπλα εννοούμε έπιπλα άνω των 20 χρόνων και όταν μιλάμε για ρετρό εννοούμε έπιπλα της τελευταίας 10ετίας.

Αν, λοιπόν, θέλεις να δώσεις στην κουζίνα σου έναν αέρα από τα παλιά θα πρέπει να αποφασίσεις τι στιλ θέλεις να της δώσεις. Θέλεις μία κουζίνα με αντίκες, μία vintage κουζίνα ή ρετρό;

Αν το vintage είναι η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, τότε μπορείς να μάθεις με ποιους τρόπους θα δώσεις vintage χαρακτήρα στην κουζίνα σου ακολουθώντας τα παρακάτω έξυπνα tips.

kl_vintage01

Στις μέρες μας, όταν αναφερόμαστε σε vintage έπιπλα συνήθως εννοούμε έπιπλα εμπνευσμένα από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70. Άρα, αν θέλεις vintage κουζίνα, θα πρέπει να ανατρέξεις στη μόδα εκείνης της περιόδου.

Διακόσμησε με μικρές vintage συσκευές: Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσεις vintage χαρακτήρα σε μια κουζίνα, είναι να αγοράσεις κάποιες συσκευές όπως μίξερ, τοστιέρες, καφετιέρες, σε vintage style. Όλες οι συσκευές διατίθονται σε vintage στιλ αρκεί να ψάξεις λιγάκι.

kl_vintage04

Επέλεξε τα πιο hot vintage χρώματα: Αν θέλεις vintage χρώματα τότε αυτά που θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς είναι το κίτρινο, το φιστικί, το πορτοκαλί, το απαλό θαλασσί, το ροζ και το βιολετί. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε χρώμα ελαφρώς ξεβαμμένο ώστε να μοιάζει παλιό.

Πρόσθεσε τέχνη: Η τέχνη είναι ο τέλειος τρόπος για να δώσεις vintage αέρα σε μια κουζίνα. Μπορείς να επιλέξεις μερικούς πίνακες από τη δεκαετία του ’50 ή μερικά πόστερς και διαφημιστικά παλαιότερων δεκαετιών.

Βάλε μπρονζέ στο χώρο σου: Το μπρονζέ είναι ένα χρώμα που μοιάζει παλιό. Επέλεξέ το για λεπτομέρειες όπως σε φωτιστικά, σε κατσαρολικά, σε πόμολα ή σε ράφια.

kl_vintage03

Ταπετσαρίες: Οι ταπετσαρίες είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις ακόμα πιο έντονο vintage χαρακτήρα. Επέλεξε έντονα χρώματα ή πουά για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Vintage αξεσουάρ: Αν επισκεφτείς το σπίτι της γιαγιάς σου, θα βρεις σίγουρα ένα σωρό vintage αξεσουάρ κουζίνας, μπρίκια, ποτήρια, κατσαρολικά. Ρώτησέ την αν μπορείς να πάρεις μερικά από αυτά και να τα αντικαταστήσεις με πιο καινούρια. Το πιο πιθανόν είναι να ενθουσιαστεί με την ιδέα!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News