6 τρόποι να δροσίσεις το σπίτι σου χωρίς να ανάψεις κλιματιστικό!

By

Δες τι μπορείς να κάνεις για να διατηρείς δροσερό το σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί να ανάψεις κλιματιστικό (ομολογώ πως στο δικό μου σπίτι δεν έχω ανάψει ακόμα και την… παλεύω).

Κλείνε τις κουρτίνες όταν ο ήλιος είναι στα φόρτε του: Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά με ανοιχτές κουρτίνες μπορεί να αυξηθεί η ζέστη μέσα στο σπίτι σου κατά 30%. Απλά κλείνε τις κουρτίνες το πρωί και δες τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου να πέφτει.

Άνοιγέ τις όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει: Μόλις αρχίζει να σκοτεινιάζει βγαίνε έξω και βλέπε πώς είναι ο καιρός. Αν έχει έστω και μια ελαφριά δροσιά ή φυσάει έστω και λίγο, άνοιγε τις κουρτίνες και τα παράθυρα. Διαφορετικά μένε μόνο στις κουρτίνες.

Γίνει δημιουργική με έναν ανεμιστήρα και λίγο πάγο: Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο αλλά αν δεν θέλεις το λογαριασμό του ρεύματος να φτάνει στα ύψη μπορείς να να βάζεις τον ανεμιστήρα σε λειτουργία και να τοποθετείς μπροστά από αυτόν ένα μπολ γεμάτο παγάκια.

kl_zesti02

Άλλαξε τα σεντόνια σου σε βαμβακερά: Μπορεί να αγαπάς το μετάξι και να νιώθεις όταν κοιμάσαι πάνω σε αυτό ότι ζεις τις δικές σου 9μιση εβδομάδες αλλά τώρα που ο καύσωνας είναι εδώ καλό είναι να σκεφτείς λίγο πιο πεζά και να αντικαταστήσεις τα σεντόνια σου με βαμβακερά.

Σταμάτα να μαγειρεύεις: Ντάξει, δεν είπαμε να κάνεις πλούσιο το σουβλατζίδικο της γωνίας αλλά καλό είναι να σταματήσεις να φτιάχνεις βαριά φαγητά που θέλουν πολύ ώρα ψήσιμο στο φούρνο. Το θέμα είναι πως κάνοντας κάτι τέτοιο δεν θα ψήσεις μόνο το φαγητό αλλά και το σπίτι σου.

kl_zesti01

Τρώγε περισσότερο παγωτό: Και παγωμένο τσάι… και γενικά οτιδήποτε δροσιστικό που θα σε κάνει να ξεχνιέσαι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News