Αυτά είναι όλα τα αντικείμενα που έχουν ημερομηνία λήξης στο σπίτι σου!

By

Δυστυχώς δεν έχουν μόνο τα τρόφιμα ημερομηνία λήξης αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιείς καθημερινά. Στρώματα, μαξιλάρια, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια είναι μερικά από αυτά που πρέπει να αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δες πότε λήγει το καθένα από αυτά…

Στρώμα: Θέλει αντικατάσταση κάθε 8-10 χρόνια

Ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα, πρέπει να αντικαθίσταται καθώς με την πάροδο του χρόνου σταματάει να “υποστηρίζει” το σώμα όπως πρέπει. Αυτό προκαλεί πόνους στα κόκκαλα και τις αρθρώσεις. Επίσης, ο ιδρώτας σου και τα νεκρά κύτταρα που φεύγουν από την επιδερμίδα σου κάθε βράδυ μεταφέρονται στο στρώμα (διαπερνώντας το σεντόνι), με αποτέλεσμα αυτό να είναι γεμάτο ακάρεα. Αν δεν θέλεις να το αλλάξεις αυτή τη στιγμή, τότε μπορείς να πάρεις ένα επίστρωμα και να το στρώσεις από πάνω. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο το προστατεύεις από τα ακάρεα.

kl_katharo01

Μαξιλάρι: Θέλει αντικατάσταση κάθε χρόνο

Τα μαξιλάρια που δεν πλένονται (κοίταξε τις ετικέτες για να δεις αν πλένετε το δικό σου) θέλουν οπωσδήποτε αλλαγή μια φορά το χρόνο. Αν πλένονται τότε θέλουν συχνό πλύσιμο για να μην μεταφέρεται η σκόνη και τα ακάρεα στην επιδερμίδα σου όσο κοιμάσαι και σε γεμίζουν σπυράκια, αλλεργίες και κρίσεις άσθματος. Τα μαξιλάρια που πλένονται πρέπει να απολυμαίνονται στους 60 βαθμούς και μετά να σιδερώνονται.

Βούρτσες και χτένες μαλλιών: Θέλουν αλλαγή κάθε 6-8 μήνες οι βούρτσες και οι χτένες όταν χαλάσουν

Διάβασε να μαθαίνεις γιατί προφανώς και δεν ήξερες ότι οι βούρτσες θέλουν τόσο συχνή αντικατάσταση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τις πλένεις μια φορά την εβδομάδα με καυτό νερό και σαπούνι ενώ τις χτένες μπορείς και λίγο πιο αραιά.

Σφουγγάρι σώματος: Θέλει αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες τα φυσικά και κάθε 6 μήνες τα συνθετικά

Κάθε σφουγγάρι μετά τη χρήση του χρειάζεται καθάρισμα και καλό στέγνωμα. Μιας και τις περισσότερες φορές ξεχνάς το δικό σου στο μπάνιο που είναι το βασίλειο της υγρασίας, αναπτύσσει μύκητες οι οποίοι σιγά-σιγά το καταστρέφουν. Φρόντιζε να το βάζεις να στεγνώνει σε σημείο που δεν βρέχεται έτσι ώστε να διατηρείται “υγιές” για πολύ περισσότερο. Τα φυσικά σφουγγάρια θέλουν παραπάνω φροντίδα.

kl_katharo02

Σφουγγαράκι πιάτων: Θέλει αλλαγή κάθε μήνα

Λένε πως ίσως είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού. Το σφουγγαράκι των πιάτων αποθηκεύει υγρασία η οποία ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών και βακτηρίων τα οποία εξαπλώνονται και στις υπόλοιπες επιφάνειες της κουζίνας. Αυτό που πρέπει να κάνεις μετά τη χρήση του είναι να το πλένεις καλά, να το στύβεις και να το διατηρείς στεγνό μέχρι την επόμενη χρήση του. Στο μεταξύ μπορείς μια φορά την εβδομάδα να το βουτάς σε ένα μπολ με καυτό νερό και ξίδι για να απολυμαίνεται.

Πλαστικά μπουκάλια: Θέλουν αλλαγή μετά από κάθε χρήση

Αυτά τα μπουκαλάκια νερού που φυλάς για να πίνεις νερό ξανά και ξανά θέλουν πέταμα στην ανακύκλωση μετά από κάθε χρήση. Μην τα κρατάς για να αποθηκεύεις και άλλα πράγματα σε αυτά, όπως είναι το λάδι, το ξίδι κλπ καθώς αυτά μπορεί να καταστρέψουν το πλαστικό. Η καλύτερη λύση για να έχεις πάντα δροσερό νερό στο ψυγείο σου είναι να το αποθηκεύεις σε γυάλινα μπουκάλια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News