Έτσι ντύνονται οι Ελληνίδες σήμερα!

By

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα. Ήθελα να βγάλω ένα συμπέρασμα για το πώς ντύνονται οι Ελληνίδες σήμερα (επιπλέον είπα να αξιοποιήσω με κάποιον τρόπο το πτυχίο μαθηματικού που έχω).

Όταν σπούδαζα λοιπόν στο Μαθηματικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχα μάθει πως για να είναι ένα πείραμα αξιόπιστο, πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα. Έτσι αποφάσισα να επιλέξω 3 διαφορετικές περιοχές της Αθήνας για να βγάλω ένα σίγουρο και αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Το πείραμα

Στόχος του πειράματος ήταν να βγάλω ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα για το πώς θέλουν να ντύνονται οι Ελληνίδες το καλοκαίρι. Για αυτό το λόγο θα πήγαινα σε μια καφετέρια στα Βόρεια Προάστια, σε μια καφετέρια στα Νότια Προάστια και σε μια καφετέρια στα Δυτικά Προάστια.

Έτσι θα μπορούσα να βγάλω ένα σχετικά αξιόπιστο αποτέλεσμα για το ποιο είναι το γούστο των Ελληνίδων σε ένα ηλικιακό εύρος 16-40.

Και στις 3 καφετέριες που επέλεξα κάθισα σε στρατηγικό σημείο ώστε να μπορώ να παρακολουθώ όλες τις κοπέλες που έμπαιναν στο μαγαζί αλλά και άλλες κοπέλες που απλά περνούσαν απ’έξω. Η επιτυχία του πειράματος ήταν μεγάλη καθώς συνολικά είδα 500 γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

4φ

Τα αποτελέσματα

Παπούτσια: Αυτό που με εξέπληξε πιο πολύ από όλα τα αποτελέσματα ήταν τα παπούτσια. Το 87% των γυναικών που είδα φόραγαν πλατφόρμες. Να φανταστείς είδα τόσες πολλές πλατφόρμες εκείνα τα 3 βράδια που αποφάσισα την επόμενη μέρα (μετά την ολοκλήρωση του πειράματος) να αγοράσω άλλο ένα ζευγάρι πλατφόρμες (κοίτα να δεις τι κάνει η δύναμη του μάρκετινγκ).

-Το 7% των γυναικών φόραγε φλατ παπούτσια (κυρίως σανδάλια, πέδιλα, σαγιονάρες)

-Tο 6% φόραγε ψηλοτάκουνα πέδιλα

street1

Ντύσιμο: Όσον αφορά το ντύσιμο είχαμε 2 μεγάλους νικητές.

-Το 36% των γυναικών που είδα φόραγε σορτς

-Το 39% μάξι φορέματα και φούστες

-Το 13% κοντά φορέματα ή φούστες

-Το 11% φαρδιές παντελόνες, ολόσωμα και παντελόνια

-Το 1% τζιν (δυστυχώς εγώ άνηκα σε αυτό το 1% και τα 3 βράδια κάτι που με προβλημάτισε αρκετά)

2φ

Ένα άλλο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν πως και στις 3 περιοχές τα αποτελέσματα των πειραμάτων ήταν παρόμοια απλά διέφερε σημαντικά η επιλογή των ρούχων (από άποψη ποιότητας και γούστου).

Ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες ήταν πολύ όμορφα ντυμένες αποδεικνύοντας πως οι Ελληνίδες είμαστε όντως πολύ καλοντυμένες, όμορφες και γενικά γυναίκες που θέλουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

3φ

Τσάντες: Στις τσάντες τα αποτελέσματα ήταν επίσης μοιρασμένα.

-Το 36% φόραγε μικρά τσαντάκια ώμου, το 35% κράταγε τσαντάκια ή φακέλους στο χέρι

-Το 27% επέλεξε πιο μεγάλες τσάντες.

Εντύπωση μου προκάλεσε πως το 2% των γυναικών φόραγε χαριτωμένα backpacks, ένα ποσοστό που μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά αν το δεις αλλιώς στις 500 γυναίκες οι 10 φόραγαν σακίδια πλάτης, κάτι που δείχνει πως αυτό το τρεντ έχει αρχίσει να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.

3φ

Αξεσουάρ: Η αλήθεια είναι πως περίμενα στα Βόρεια Προάστια να δω περισσότερα αξεσουάρ στις γυναίκες. Η έκπληξη ήταν πως οι γυναίκες στα Βόρεια Προάστια φόραγαν πολύ πιο λίγα κοσμήματα και αξεσουάρ από τις γυναίκες στα Δυτικά Προάστια.

Στα Νότια Προάστια επικρατούσε μια μέση κατάσταση αλλά σε γενικές γραμμές απουσίαζαν και εκεί τα αξεσουάρ. Ίσως φέτος στην Ελλάδα τα αξεσουάρ περνάνε μια μικρή κρίση και το ντύσιμο έρχεται σε πρώτο πλάνο (κάτι που είχαμε να δούμε αρκετά χρόνια).

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News