Οι ελληνικές τσάντες που φτιάχνονται με Meraki και μας έχουν ξετρελάνει

By

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που στην Ελλάδα η μόδα σιγά σιγά ανθίζει και ανακαλύπτω συνεχώς ολοένα και περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές που καταφέρνουν να δημιουργούν μοναδικά πράγματα που αναβαθμίοζυν σημαντικά το στιλ μας.

Σε μια ακόμα αναζήτηση ανακάλυψα μια σχεδιάστρια, την Άντυ Σκαράκη, η οποία δημιουργεί υπέροχες μίνιμαλ τσάντες και το όνομα του brand της είναι Meraki.

H ίδια μίλησε για τις τσάντες της στο popaganda.gr και είπε:

«Ο σχεδιασμός αντικειμένου υπήρχε πάντα στη ζωή μου με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά με την κατασκευή κοσμήματος και εξελίχθηκε στο Meraki μετά την επαφή μου με τη σπουδή της αρχιτεκτονικής».

«Είναι προφανές πλέον ότι ένα προϊόν για να ξεχωρίσει και να διατηρήσει μια δυναμική παρουσία, οφείλει εκτός από άριστες πρώτες ύλες και άρτιο σχεδιασμό να κάνει και μια αισθητική πρόταση στο κοινό του. Να έχει δηλαδή ένα στοιχείο σταθερό και επαναλαμβανόμενο στα σχέδια του. Για μας αυτο το στοιχειο ειναι η γραμμη απο ξυλο μεσω της οποιας γινεται αναγνωρίσιμο το προϊόν. Η επιλογή του βέβαια δεν είναι τυχαία. Πάνω σε αυτήν την γραμμή “χτίζονται” τα σχέδια μας, τα οποία οφείλουν να την εντάσσουν ως λειτουργικό κομμάτι, αλλά και ως σφραγίδα του brand. Το υλικό, δηλαδή το ξυλο οξιάς που χρησιμοποιούμε, δίνει στο minimal μια νότα μεσογειακή, το οποίο μαζί με το δέρμα προσδίδουν στο Meraki το χαρακτηριστικό τους ύφος».

To κοστούμι που έγινε viral μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!

Από πού αντλεί την έμπνευσή της; «Η αρχιτεκτονική, η γλυπτική άλλα και η ίδια η ανθρώπινη φιγούρα έχουν αποτελέσει ισχυρά εφαλτήρια για τη δημιουργία νέων σχεδίων. Πολλές φορές πηγή έμπνευσης όμως μπορεί να είναι και ο τρόπος λειτουργίας ενός μηχανικού εξαρτήματος, όπως πχ. το γρανάζι που κατέληξε στο σχεδιασμό της νέας μας ζώνης».

Η νέα συλλογή της Vans, UltraRange EXO, είναι ό,τι πιο ωραίο έχουμε δει στα πάνινα της σεζόν

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News