Φτιάξε μόνη σου έναν φανταστικό καναπέ από το πουθενά (+ ξετρέλανε τους πάντες)!

By

Χάλασε ο καναπές σου; Θέλεις να αντικαταστήσεις αυτόν που ήδη έχεις γιατί τον έχεις βαρεθεί; Θέλεις να αλλάξεις στιλ αλλά το τραπεζικό σου υπόλοιπο είναι διψήφιο;

Εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω τη λύση και να σε βοηθήσω να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε έναν super hippy-chic χώρο που δεν θα χορταίνεις να κάθεσαι.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τα κλασικά έπιπλα στο σαλόνι μας… έναν καναπέ, καναδυό πολυθρόνες, ένα τραπεζάκι στη μέση και μερικά coffee tables εδώ και εκεί (βαρέθηκα και μόνο το έγραψα). Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι οι άνθρωποι, οι λίγο πιο διαφορετικοί που έχουν μάθει να ζουν έξω από κανόνες και να δοκιμάζουν πράγματα τα οποία με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται παράτερα. Έχουν, όμως, άποψη και λόγο ύπαρξης.

kl_saloni02

Κάπως έτσι είδα και εγώ αυτόν τον “καναπέ” και είπα να σου μεταφέρω τις σκέψεις μου αλλά και τον τρόπο για να τον βάλεις και εσύ στο σαλόνι σου ξοδεύοντας στην κυριολεξία ελάχιστα ευρώ.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικές ξύλινες παλέτες και ένα στωματάκι. Από εκεί και πέρα, φαντασία να έχεις και όλα θα γίνουν…

Ξεκίνα απλά τοποθετώντας τις παλέτες σου με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς κάτω από το στρώμα σου.

Το ύψος που θέλεις να έχει ο εναλλακτικός καναπές σου εξαρτάται από εσένα. Αν τυχόν περισσεύουν οι παλέτες μπορείς να τις κόψεις μόνη σου (αν έχεις τα εργαλεία) ή να φωνάξεις κάποιον ξυλουργό να το κάνει για σένα.

kl_saloni

Αφού περάσεις αυτό το αρχικό στάδιο, ρίξε ένα όμορφο ριχτάρι στον καινούργιο σου καναπέ ή στόλισέ τον με μαξιλάρια της επιλογής σου. Αν θέλεις να έχει ένα πιο καθώς πρέπει στιλ καλό είναι να προτιμήσεις μονόχρωμα μαξιλάρια σε λευκό-μαύρο ή και γκρι-ασημί ενώ αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα πιο hippy-chic στιλ μπορείς να το γεμίσεις με πολύχρωμα μαξιλάρια.

kl_saloni03

Αν τέλος, δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις τον δικό σου καναπέ μπορείς να βρεις πολλούς τέτοιου είδους καναπέδες (daybeds) στην αγορά οι οποίοι είναι φυσικά πολύ πιο οικονομικοί από τους κλασικούς καναπέδες και σίγουρα μια εναλλακτική αλλά πολύ όμορφη λύση για το σαλόνι σου.

Μια πολύ όμορφη και λειτουργική λύση για εσένα που έχεις μικρό σαλόνι και λίγους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου είναι να βάλεις, αντί για παλέτες κάτω από το στρωματάκι, ντουλάπια στα οποία θα μπορείς να αποθηκεύεις και πράγματα.

Προσωπικά, αν με άφηνε το αγόρι μου, μπορεί να έβαζα και κάτι τέτοιο στο σαλόνι μου…

kl_saloni04

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News