Η επιστήμη ενός σκισμένου τζιν

By

Τα σκισμένα τζιν έχουν κάνει μεγάλο comeback στη ζωή μας και είναι πιο σκισμένα και αποκαλυπτικά από ποτέ.

1 (3)

Θέλησα λοιπόν και εγώ να κάνω την έρευνά μου, μια έρευνα που ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια.

Θυμάμαι τότε είχα μάθει κάποιες μεθόδους για να σκίζω τα τζιν μου σαν επαγγελματίας, αλλά φέτος (πιστεύω) είμαι πιο έτοιμη από ποτέ (αν υπήρχε μεταπτυχιακό στο σκίσιμο των τζιν θα το είχα πάρει με άριστα) και μπορώ να πω με σιγουριά πως γνωρίζω πλέον όλα τα μυστικά ενός καλού σκισίματος.

Πώς θα πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα

Για να πετύχεις τέλειο σκίσιμο στο τζιν σου θα χρειαστείς 3 υλικά που βάζω στοίχημα πως ήδη τα έχεις σπίτι σου.

Ψαλίδι

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Ελαφρόπετρα

2 (3)

Η διαδικασία

Αποφάσισα να ακολουθήσω δυο διαφορετικές μεθόδους σκισίματος για να δεις δυο τρόπους και να επιλέξεις ποιος σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Αρχικά έκοψα 3 λωρίδες στο τζιν μου στο σημείο που ήθελα να γίνει το σκίσιμο.

3 (3)

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι φρυδιών, έβγαλα λευκές κλωστές τραβώντας με δύναμη. Εδώ θα πρέπει να προσέξεις να τραβήξεις κλωστές και από τις δύο μεριές της κάθε λωρίδας.

4 (3)

Αφού έβγαλα 4-5 λευκές κλωστές από κάθε πλευρά, τις έκοψα για να μην κρέμονται (αν θες τις αφήνεις να φαίνονται). Οι άσπρες κλωστές τραβιούνται οριζόντια. Αν όμως θες να τραβήξεις και κάθετα κλωστές, τότε τραβάς τις μπλε και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς τρύπες κάθετα.

5 (2)

Μετά από ελάχιστα λεπτά έχεις δημιουργήσει το τέλειο σκίσιμο, όπως φαίνεται στην εικόνα.

6 (2)

Ο δεύτερος τρόπος σκισίματος μπορεί να επιτευχθεί με ελαφρόπετρα. Κάντε αρχικά μια τρύπα και στη συνέχεια μεγαλώστε την δεξιά και αριστερά, αν θέλετε να έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα με πριν. Αν θέλετε απλά μια μεγάλη φθαρμένη τρύπα στο τζιν σας, τότε απλά κάνετε μια τρύπα και αρχίζετε να τρiβετε κυκλικά.

7

Έξτρα τιπ: Αν σου φαίνεται πολύ τετραγωνισμένη η λωρίδα και θέλεις πιο φυσικό αποτέλεσμα, μην ανησυχείς. Με ένα-δύο πλυσίματα το σκίσιμό σου θα είναι τέλειο.

8

Όπως βλέπεις στην εικόνα παρακάτω, το σκίσιμο στα αριστερά έγινε με ελαφρόπετρα και στα δεξιά με τσιμπιδάκι. Με την ελαφρόπετρα η τρύπα γίνεται πιο “ομαλή” ενώ με το τσιμπιδάκι πιο “άγρια”.

9

Μην πετάς τα παλιά σου τζιν. Να θυμάσαι πως πλέον μπορείς να μεταποιήσεις σχεδόν τα πάντα που έχεις στη γκαρνταρόμπα σου. Το συγκεκριμένο τζιν που αποφάσισα να μεταποιήσω ήταν ένα τζιν που είχα αγοράσει πριν από περίπου 8 χρόνια, ήταν καμπάνα και χωρίς κανένα σκίσιμο (δηλαδή βαρετό). Αρχικά το πήγα σε μια μοδίστρα και το έκανα skinny, βγάζοντας εντελώς την καμπάνα. Στη συνέχεια έκανα μόνη μου αρκετά σκισίματα και πλέον έχω το απόλυτο τζιν της σεζόν και ξόδεψα κάτι πιο λίγο από 10 ευρώ!

10

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News