Να γιατί δεν μπορείς με τίποτα να κρατήσεις ζωντανά τα καημένα τα φυτά σου!

By

Τι πιο όμορφο από το να έχεις μια βεράντα γεμάτη λουλούδια και όμορφα φυτά… Όταν η φύση είναι τόσο μακριά από το σπίτι σου (δεν ζεις και στις πλαγιές των Άλπεων) τότε μερικά φυτά είναι απαραίτητα για να νιώσεις κοντά στη γη που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Από την άλλη μεριά όλο παίρνεις φυτά και όλο σου πεθαίνουν. Δες τι φταίει και διόρθωσέ το.

Σε κοροϊδεύει το μάρκετινγκ

Υπάρχουν φυτά, όπως είναι οι κάκτοι και τα παχύφυτα τα οποία σου λένε πως δεν παθαίνουν τίποτα και πως είναι εύκολα στη φροντίδα τους. Στην πραγματικότητα όλα τα φυτά χρειάζονται φως και τακτικό πότισμα. Θέλουν καλό φως για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν διαφορετικά τα οδηγείς σιγά-σιγά στο θάνατο.

kl_fyta02

Τα ποτίζεις πολύ συχνά

Μην τα ποτίζεις καθημερινά αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ρώτα κάποιον ειδικό για καθένα από αυτά και πότιζέ τα μόνο όποτε σου έχει πει ότι είναι απαραίτητο.

Τα σκοτώνεις με την καλοσύνη σου

Εσύ μπορεί να θέλεις να τα ποτίζεις γιατί αισθάνεσαι ότι έτσι τα δροσίζεις, ιδίως το καλοκαίρι. Πρόσεχε το χώμα τους και πότιζέ τα μόνο όταν το βλέπεις εντελώς στεγνό. Βάλε ένα πρόγραμμα και πότιζε τα φυτά σου σύμφωνα με αυτό.

Δεν τους δίνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται

Νομίζεις πως το φως και το νερό είναι τα μοναδικά πράγματα που χρειάζονται τα φυτά σου; Λάθος. Χρειάζονται και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως είναι το άζωτο (που κάνει καλό στην ανάπτυξή τους), ο φώσφορος και το κάλιο. Έτσι θα τα βοηθήσεις να αναπτυχθούν και όχι μόνο απλά να επιβιώσουν.

kl_fyta01

Τα παρατάς πολύ εύκολα

Μην τα παρατάς με το που βλέπεις κάποια φιλαράκια τους να κιτρινίζουν ή να πέφτουν. Παρατήρησέ τα και αν δεις ότι χειροτερεύει η όψη τους απευθύνσου σε κάποιον ειδικό. Βγάλε μια φωτογραφία το φυτό σου και δείξ’το σε κάποιο φυτώριο. Εκείνοι θα σου πουν τι πρέπει να κάνεςι για να του δώσεις και πάλι ζωή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News