Η πιο όμορφη, χωριάτικη κουζίνα έχει γαλλική καταγωγή (ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ)

By

Όσο αγαπώ το Παρίσι άλλο τόσο αγαπώ και τον τρόπο με τον οποιο διακοσμούν οι Παριζιάνοι και γενικότερα οι Γάλλοι τα σπίτια τους.

Μπορεί η συγκεκριμένη κουζίνα να βρίσκεται σε σπίτι στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ αλλά είναι εμπνευσμένη από τις κουζίνες των γαλλικών, παραδοσιακών σπιτιών. Στόχος αυτού του post είναι να σου δώσω απλές ιδέες διακόσμησης παίρνοντας έμπνευση από αυτήν την τόσο όμορφα φτιαγμένη κουζίνα.

Αν αγαπάς και εσύ την παραδοσιακή διακόσμηση και θέλεις ακόμα και το σπίτι σου στην πόλη να θυμίζει χωριό (πολλοί θα θέλαμε να νιώθουμε ότι μένουμε σε ένα μικρό χωριουδάκι στη Γαλλία) τότε οι επιλογές που έχεις είναι πολλές.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Βλέπεις αυτό το μπλε τσίγκινο πραγματάκι που είναι κρεμασμένο στον τοίχο πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα; Μπορείς να το βάλεις και εσύ στην κουζίνα σου. Αγόρασε ένα παρόμοιο τσιγκινο καλαθάκι, κρέμασέ το στον τοίχο και αποθήκευε εκεί τις κουτάλες σου. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις και χώρο. Κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις με τα μαχαίρια σου-και να τα έχεις και πιο πρόχειρα-στερεώνοντάς τα σε ένα κομμάτι μαγνήτη στον τοίχο. Σε κάποιο άλλο σημείο του τοίχου μπορείς επίσης να κρεμάσεις τα κατσαρολικά σου (αυτά που είναι πιο επίπεδα).

kl_kouzina10

Βάλε χρώμα

Αν η κουζίνα σου δεν έχει πολλά ντουλάπια (και χρειάζεσαι μερικά επειγόντως) τότε μπορείς να αγοράσεις ένα πολύ απλό ξύλινο ντουλάπι χωρίς τζάμια, να το βάψεις σε ένα ιδιαίτερο χρώμα (όπως είναι το πράσινο ντουλάπι της φωτογραφίας) και να τοποθετήσεις σε αυτό το λάδι, το ξίδι, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά σου. Για να δώσεις και άλλο χρώμα στον χώρο σου μπορείς να πάρεις κάποια οικιακά σκεύη σε ιδιαίτερα χρώματα (όπως είναι η πορτοκαλί συσκευή πάνω στο μάτι της κουζίνας).

kl_kouzina09

Το παλιό είναι αλλιώς

Τα παραδοσιακά, χωριάτικα σπίτια είναι συνήθως παλιά ή δείχνουν παλιά. Σε αυτό βοηθάει το ξύλο που αποτελεί βασικό στοιχείο τους. Εννοείται πως ένα παλιό ξύλινο τραπέζι μέσα στην κουζίνα θα της δώσει τον χαρακτήρα που θέλεις ενώ το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα παλιά, ξύλινα ντουλάπια. Αν σου αρέσει τόσο πολύ το ξύλο και θέλεις να κάνεις ακόμα πιο έντονη την παρουσία του στο χώρο σου, μπορείς να το βάλεις ακόμα και στο ταβάνι σου (δες την φωτό παρακάτω).

kl_kouzina08

Πράγματα που ερωτεύτηκα από τη συγκεκριμένη κουζίνα…

  • Το μπεζκαφέ κουρτινάκι κάτω από τον νεροχύτη (μπορείς να το βάλεις και εσύ απλά σαν εφέ).
  • Η κουρελού κάτω από το τραπέζι της κουζίνας.
  • Το παλιό σύνθετο με τα πιάτα και τα ποτήρια μέσα.
  • Το επίσης παλιό καναπεδάκι στη μια γωνιά της κουζίνας (αν έχεις χώρο να βάλεις ένα τέτοιο, είναι τέλειο).
  • Ο ανεμιστήρας οροφής (είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να δροσίζεσαι όταν μαγειρεύεις και έχει ζέστη).

kl_kouzina

kl_kouzina01

kl_kouzina05

kl_kouzina06

Έξτρα info: Ένας πολυέλαιος (σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού και αν τον βάλεις) προσδίδει γαλλικό αέρα στον χώρο.

Εσένα τι σου άρεσε περισσότερο σε αυτή τη γαλλική κουζίνα;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News