liateR: Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό εικονικό δοκιμαστήριο!

By

Εάν αγαπάς τα ψώνια, αλλά βαριέσαι αφόρητα τη διαδικασία της δοκιμής, τότε σου έχω τη λύση.

Βλέπεις ένα ρούχο, που σ’ αρέσει στη βιτρίνα και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι: Θα μου πήγαινε; Για να δεις αν σου πάει, θα πρέπει όχι απλώς να μπεις στο κατάστημα αλλά να πας και στο δοκιμαστήριο, να αλλάξεις ρούχα κτλ. κάτι που σημαίνει χάσιμο χρόνου και κόπος. Και όλα αυτά, αν φυσικά υπάρχει στο νούμερό σου.

Μήπως όμως θα ήταν πιο εύκολο, εάν έβλεπες σε μία οθόνη τον εαυτό σου και πάνω του το ρούχο, που είδες πριν λίγο στη βιτρίνα;

Η εικόνα αυτή δεν είναι από το μέλλον ούτε καν από το εξωτερικό, καθώς ένα τέτοιο εικονικό δοκιμαστήριο (ή virtual fit room) έχει δημιουργήσει μία ελληνική «νεοφυής» επιχείρηση (startup) ονόματι liateR, η οποία, μάλιστα, έχει εγκαταστήσει το όχι ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημά της ήδη σε κάποια καταστήματα, όπου μπορείς να πάρεις μία πρώτη γεύση.

Αν αναρωτιέσαι για την επιλογή της συγκεκριμένης αλυσίδας, ο λόγος είναι πολύ απλός: πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση του Αντώνη Αργυρού, του ιδρυτή της liateR, ο οποίος επιδιώκει να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επιλογής των ρούχων και των αξεσουάρ μας.

Το σύστημα της liateR απαιτεί έναν υπολογιστή και μία οθόνη (π.χ. τηλεόραση, βιντεοπροβολέας) στα οποία συνδέεται ένα Kinect. Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για ένα αξεσουάρ για το Xbox, τη δημοφιλή κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft που αναγνωρίζει τις κινήσεις του σώματός μας εφόσον βρισκόμαστε μπροστά από αυτό. Στην πραγματικότητα, το Kinect είναι ένας τρισδιάστατος αισθητήρας κίνησης, ο οποίος «μεταφέρει» τις κινήσεις του σώματός μας στον υπολογιστή.

Με λίγα λόγια, στέκεσαι απέναντι από την τηλεόραση, που έχει ενσωματωμένο τον αισθητήρα και είναι σαν να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Η διαφορά είναι το μενού, που εμφανίζεται και στο οποίο μπορείς να περιηγηθείς κουνώντας τα χέρια σου!

Το επόμενο βήμα είναι ότι έχεις μία λίστα από ρούχα για να διαλέξεις. Και αυτό που διαλέγεις πηγαίνει και «κάθεται» πάνω στην εικόνα σου, ώστε να δεις αν σου ταιριάζει!

Μία άλλη δυνατότητα, που θα δούμε μέχρι τις αρχές του 2017 είναι η δοκιμή στο… σπίτι. Η liateR ετοιμάζει τη δημιουργία ενός app για την πλατφόρμα του Xbox. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρακτικά θα μπορείτε να είσαι μπροστά στην τηλεόρασή σου και χρησιμοποιώντας το Kinect του Xbox να μπορείς να δοκιμάζεις ρούχα. Τα ρούχα αυτά μπορεί να είναι αυτά που βρίσκονται στην γκαρνταρόμπα σου, τα οποία θα πρέπει να τα φωτογραφίσεις και να τα «περάσεις» στη βάση δεδομένων της εφαρμογής ή μπορεί να προέρχονται από τη γκάμα, που έχει κάποιον online κατάστημα με το οποίο έχει συνδεθεί το app.

dokimastio-1

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρό, η ιδέα για το εικονικό δοκιμαστήριο προέκυψε πριν από 3 χρόνια, ενώ η υλοποίηση ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο κ. Αργυρός σημειώνει ακόμη ότι οι εταιρείες που δουλεύουν πάνω σε εικονικά δοκιμαστήρια είναι ελάχιστες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ορισμένες μεγάλες αλυσίδες λιανικής έχουν προσπαθήσει να το κάνουν μόνες τους. Η liateR είναι πάντως η μόνη που έχει ως συνεργάτες κολοσσούς, όπως είναι η Microsoft και η Intel, ενώ επιπλέον είναι μία προσπάθεια αμιγώς ελληνική.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
LIVE WELL Σεξ & Σχέσεις

Έρευνα: Οι γυναίκες που κάνουν λιγότερο σεξ έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόωρης εμμηνόπαυσης

Η συχνότητα του σεξ σχετίζεται με την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα...
Διαβάστε Περισσότερα