Lommer: Αυτές οι τσάντες είναι το αντίδοτο μου στα συνηθισμένα!

By

[swfullwidthimg image=”24175″ caption=”” align=”center” height=”400px” padding = “padding-bottom: 0;”]

Κεφάλαιο τσάντα: Θέλεις να τα χωράει όλα, να ταιριάζει με όλα, να σε συντροφεύει το ίδιο επάξια τόσο στις πρωινές εμφανίσεις σου όσο και στις βραδινές και να μη βαριέσαι να τη φοράς… Με λίγα λόγια χρειάζεσαι και εσύ μια Lommer bag,  το brand – αντίδοτο στα συνηθισμένα! Iδιαίτερα υλικά, βιομηχανικός σχεδιασμός, minimal αισθητική με έξυπνα twist, 100% stylish και Made in Greece, οι Lommer είναι οι τσάντες που θέλεις να κρατήσεις!

 

 

Girl Power

Πίσω από αυτό το ιδιαίτερα και επιτυχημένο brand κρύβονται… η Δανάη Γαβρίλη και η Αλκυόνη Ματσουρδέλη! Τα δύο κορίτσια έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την αγάπη τους για δημιουργικότητα σε ένα Project που διαφέρει από όσα έχω συναντήσει μέχρι σήμερα στον τομέα των handbags… Και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για τις γνωρίσεις καλύτερα!

 

 

Τι σημαίνει η λέξη “Lommer” και πως το εμπνευστήκατε

Το όνομα μας γεννήθηκε από το ακρωνύμιο των φράσεων “Love Materials” και “Meet Requirements”, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την φιλοσοφία του σχεδιασμού μας. Πηγή έμπνευσής μας είναι τα αναπάντεχα υλικά που χρησιμοποιούμε και για αυτό επιδιώκουμε την συνεχή έρευνα των υλικών και των δυνατοτήτων που μας δίνουν, ώστε να φτιάχνουμε αντικείμενα διαφορετικής λογικής από τα συνηθισμένα.

 

Πως γεννήθηκε η ιδέα και πάρθηκε η απόφαση να δημιουργήσετε το Brand

Η ιδέα χτίστηκε βήμα βήμα. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την πολύ καλή χημεία που είχαμε μεταξύ μας, για να δημιουργήσουμε ένα σχεδιαστικό γραφείο. Στην πορεία, αφού είχαμε ξεκαθαρίσει ότι βασικός μας στόχος είναι η παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων, θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον το να προσεγγίσουμε αντικείμενα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με την μόδα, ως προϊόντα βιομηχανικού σχεδιασμού και για τον λόγο αυτό επικεντρωθήκαμε για αρχή στις τσάντες και στα αξεσουάρ. Στην πορεία προέκυψε η ανάγκη να αναλάβουμε οι ίδιες την παραγωγή των αντικειμένων που σχεδιάζουμε, και αυτό μας οδήγησε στο να βρούμε εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής αλλά και αντίστοιχα υλικά. Οπότε όλη η ιδέα γεννήθηκε, εν τέλη, από μια συνεχόμενη επανάληψη του “Πρόβλημα = Λύση”.

 

“Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ενα “άθλημα” με δυσκολίες”

 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τις δημιουργίες σας;

Σε πρώτο επίπεδο θα τις χαρακτηρίζαμε διαφορετικές από τις προτάσεις που συναντά κανείς στην αγορά. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε τα “δανειζόμαστε” από άλλες βιομηχανίες (ή εφαρμογές) και οι τρόποι με τους οποίους παράγουμε τα προϊόντα μας είναι πρωτοπόροι αφού δεν χρησιμοποιούμε γαζιά και ραπτομηχανές. Για αυτά τα χαρακτηριστικά έχουμε βραβευτεί και διεθνώς με ένα από τα πιο καταξιωμένα βραβεία, το A’design award. Επιπλέον, θα τα χαρακτηρίζαμε κατεξοχήν μίνιμαλ, αφού οποιοδήποτε στοιχείο πάνω τους έχει κάποιο λόγο ύπαρξης και υπάρχει απουσία διακοσμητικών προσθηκών.

 

Σχεδιάζετε διαφορετικά, σκέφτεστε διαφορετικά όμως, πόσο εύκολο είναι να επιχειρείτε διαφορετικά στην Ελλάδα του σήμερα;

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ενα “άθλημα” με δυσκολίες. Πόσο μάλλον όταν προσπαθεί κανείς να γεννήσει κάτι καινούριο και όχι να ακολουθήσει συμβατικούς δρόμους. Παρόλα αυτά ανήκουμε σε εκείνους που προσπαθούν να βρίσκουν το γόνιμο έδαφος που υπάρχει πάντα ανάμεσα στις δυσκολίες και να αναπτυχθούν μέσα σε αυτό. Θεωρούμε οτι δεν εχει κανένα νόημα για εμας να σπαταλάμε την ενέργεια μας στο να μελετάμε τι δεν γίνεται αλλά στο τι μπορούμε να κάνουμε με τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας. Όταν καταφέρει κανεις να μπει σε αυτό το κλίμα, τα πράγματα ξαφνικά γίνονται λίγο πιο βατά.

 

Η Lommer για εμάς είναι ένα πολύ όμορφο, δημιουργικό ταξίδι το οποίο απολαμβάνουμε στο έπακρο!”

 

Ποια γυναικεία προσωπικότητα θα θέλατε ιδανικά να κρατήσει μια τσάντα σας;

Είναι πολλές οι υπέροχες γυναίκες που θα θέλαμε να κρατήσουν μια τσάντα μας! Αν έπρεπε να διαλέξουμε μια, αυτή μάλλον θα ήταν η Zahah Hadid. Υπήρξε μια απο τις πιο εμπνευσμένες και δυναμικές γυναίκες της αρχιτεκτονικής και του design, η οποία κατάφερνε συνεχώς να υπερβαίνει τόσο τα κοινωνικά όσο και τα αρχιτεκτονικά όρια με το πάθος της και τη δουλειά της.

 

Υπάρχει η σκέψη να δημιουργήσετε μια σειρά από sporty bags που να συνδυάζει την πρακτικότητα αλλά και το στυλ της Lommer;

Υπάρχουν σκέψεις και προσχέδια για διάφορα καινούρια πράγματα τα οποία αναπτύσσουμε για να κυκλοφορήσουν στον επόμενο χρόνο. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και προϊόντα με πιο sporty χαρακτήρα.

“Θα θέλαμε να κρατήσει τις τσάντες μας η Zahah Hadid”

 

Ποια είναι η σχέση σας με το wellbeing; Ασχολείστε με κάποιο είδος άθλησης; 

Το πολύ απαιτητικό μας πρόγραμμα μας επιτρέπει να αθλούμαστε λίγες ώρες την εβδομάδα σε σχέση με αυτό που θα θέλαμε. Και οι δυο μας κάνουμε κάποιες ώρες την εβδομάδα pilates για να καταπραΰνουμε τα σώματα μας από την ένταση της καθημερινότητας και να καταφέρνουμε να βρίσκουμε τις ισορροπίες. Αν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω, αυτό θα ήταν μάλλον χορός ή κάποια πολεμική τέχνη.

Τι σημαίνει “Lommer” για εσάς;

Η Lommer για εμάς είναι ένα πολύ όμορφο, δημιουργικό ταξίδι το οποίο απολαμβάνουμε στο έπακρο! Είναι το περιβάλλον που δημιουργήσαμε για να πειραματιστούμε, να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας, να ξεφύγουμε από το αρνητικό κλίμα της εποχής. Είναι η ευκαιρία μας να διδαχτούμε και να διδάξουμε, να αναπτυχθούμε και να αναπτύξουμε, το σκαλοπάτι που χτίζουμε για να πλησιάσουμε τα όνειρα μας.

With Love: Congrats Δανάη και Αλκυόνη! 

Eshop: Lommer  | Facebook: Lommer | Instagram: @lommer.design

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News