Mi-Ro: Tαλέντο και όραμα

By

Αρχικά πάρτε μια γεύση για να καταλάβετε για τι άτομα μιλάμε…
Δημήτρης Μαστρόκαλος

Γιάννης Ράπτης

Το σχεδιαστικό δίδυμο έχει τη βάση του το κέντρο της Αθήνας. Νησιώτες, με διαφορετικές σπουδές πολύ ταλέντο και όραμα, δημιουργούν ρούχα και νυφικά, prêt-a-porter de luxe και haute couture. Τις δημιουργίες τους τις χαρακτηρίζουν: το δυναμικό στυλ και οι απόλυτα θηλυκές γραμμές. Ενώ, στο ανδρικό ένδυμα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, τις πρώτες ύλες, το φινίρισμα.
miro-alone

Με μεγάλη σεμνότητα μιλούν για την παρουσία τους στο εξωτερικό. Έχουν επιμεληθεί ενδυματολογικά κινηματογραφικές παραγωγές, τις επαγγελματικές στολές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, έχουν υπογράψει σειρές ρούχων για μεγάλες ελληνικές εταιρίες ένδυσης. Ισχυρή υπήρξε μέχρι σήμερα και η παρουσία τους στη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Σάββατο μεσημέρι Κολωνάκι. Συναντηθήκαμε με τους Γιώργο x 2 στο “Τ5” στην Τσακάλωφ. Έβρεχε ήδη ενοχλητικά, ούτε που απολαύσαμε το espressaki μας…
15.00μμ και η hairstylist με γαστρεντερίτιδα βρίσκεται εκτός μάχης, συνεπώς, εγώ αχτένιστη! Από μηχανής Θεός, δυο δρόμους παραπέρα, ο καλός φίλος και άριστος κομμωτής Γιώργος Δουδέσης! Φορμάρισμα σε 15′ και παράλληλα make up από τα χεράκια μου! Κι όμως ναι φίλη!

Με υπομονή και χιούμορ αντιμετώπισαν τη μικρή καθυστέρηση της “μούσας” τους (για τις ανάγκες της φωτογράφισης μας) ο Δημήτρης, ο Γιάννης (MiRo) και η Δήμητρα (η φωτογράφος)!

Και ναι, φτάσαμε! Παρά το ψιλόβροχο και την γλίστρα της ανηφοριάς προς τον υπέροχο χώρο τους (ακριβώς κάτω από την Δεξαμενή). Επαγγελματίες όλοι τους, με κέφι, θανατηφόρες ατάκες, ασυγκράτητο γέλιο… και κλικ, κλικ, κλικ…. Βουαλά!

miro

Κυρίαρχο στοιχείο η αντίθεση. Μάξι φούστα με πολλαπλές στρώσεις γαλλικής δαντέλας, σε έναν απρόσμενο συνδυασμό με ένα δερμάτινο τζάκετ με κρόσσια.

Διαφάνεια και λιτότητα. Φούστα από οργάντζα που αγκαλιάζει το σώμα και δίνει την αίσθηση του γυμνού συνδυασμένη με μια κάπα από οργάντζα και απλικέ λουλούδια, από το ίδιο υλικό που δίνει μια τρισδιάστατη μορφή στο όλο σύνολο.

Η λάμψη και η διαφάνεια συναντιούνται σε ένα φόρεμα και χαρίζουν μια σέξι σιλουέτα, παγιέτα απλικαρισμένη με γαλλική δαντέλα αγκαλιάζουν αισθησιακά το σώμα.

Και οι τρεις δημιουργίες είναι από την καινούργια συλλογή των MiRo για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 14-15 με τίτλο “La Pluie”.

MI-RO Show | AW 2014/15 from MI-RO on Vimeo.

Έμπνευση των σχεδιαστών για τη συλλογή αποτέλεσε μια ζωγραφική σύνθεση του μεγάλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Pierre August Renoir με τίτλο “Les Parapluies”.

painting

Υπέροχη εμπειρία! Μπράβο Δημήτρη και Γιάννη που σε πείσμα των καιρών εξακολουθείτε να αποδεικνύεται με επιτυχία ότι υπάρχει ελληνική υπογραφή στο στυλ, στηρίζεται την ελληνική αγορά και συνεχίζεται να εκπλήσσεται!… Καλή έμπνευση και για τη συνέχεια…

thank-you

MiRo
Photo: Dimitra Spiropoulou
Styling : Yiorgos Mesimeris
Styling Assistant : George Kapsimalis
Special thanks to Giogos Doudesis

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News