Μιλάς… “μόδα”;

By

Κάθε νέα σεζόν φέρνει μαζί της πολλές νέες τάσεις της μόδας, αλλά και το νέο λεξιλόγιο των fashionistas που τώρα θα κάνεις δικό σου για να φτιάχνεις τα πιο επίκαιρα hashtags!

Αυτές είναι οι λέξεις –κλειδιά που ανταλλάσσουν μοντέλα, bloggers και fashion editors και που διαμορφώνουν τον κώδικα της μόδας για την νέα εποχή.

κόμικ
Kicks: Η λέξη έρχεται από το αγγλικό ρήμα kick (κλωτσάω), και σημαίνει τα αθλητικά παπούτσια, αλλιώς sneakers, που έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια των ανθρώπων της μόδας, από τότε που επέστρεψαν στην επικαιρότητα τα Stan Smith της Adidas.

Like to Know It: Δεν είναι ότι όλοι ξαφνικά θέλουν να μάθουν τα πάντα. Το Like to Know It είναι το μαρτυριάρικο νέο «εργαλείο online shopping» του Instagram που σου λέει ποια ρούχα φοράνε οι bloggers ή οι επώνυμοι στις αναρτήσεις τους. Λειτουργεί σαν μικρό newsletter: πρώτα πρέπει να μπεις στην σελίδα www.liketoknow.it, γίνεσαι μέλος, κάνεις like σε μία φωτογραφία στο Instagram και αμέσως παίρνεις ένα email με όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα και τις εταιρείες της φωτογραφίας. Σούπερ γρήγορο, δεν είναι;

Goals: Οι στόχοι εδώ απλώς είναι στόχοι, και συνήθως αναφέρονται σε κάποιο αξιοζήλευτο στοιχείο ενός επώνυμου στο Instagram, π.χ. fitness_goals, για ένα εξαιρετικά γυμνασμένο σώμα ή relationship_goals, για ένα διάσημο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Squad: Σημαίνει «παλιοπαρέα» και χρησιμοποιείται όταν θέλει κανείς να πει πόσο ωραία περνάει με τους φίλους του, ή πόσο ιδιαίτερους τους θεωρεί, κάτι σαν τις άπειρες διάσημες φίλες της Taylor Swift, ένα πράγμα.

Pizzazz: Ακριβής μετάφραση, θα σε στενοχωρήσω, δεν υπάρχει, αυτό που μπορώ να σου πω όμως είναι δύο: πρώτον, η λέξη δεν έχει καμία σχέση με την πίτσα, και δεύτερον ότι η λέξη αυτή που εφευρέθηκε από την θρυλική δημοσιογράφο μόδας Diana Vreeland στα 30’s χρησιμοποιείται και πάλι φέτος για να δηλώσει κάτι εξαιρετικά ωραίο, σύγχρονο, ευφυές. Pizzazz, λοιπόν!

Ear Jacket: Σκουλαρίκι που αποτελείται από ένα κούμπωμα και από σειρά διακοσμητικών στοιχείων, όπως κρύσταλλα, διαμάντια ή μια μεγάλη πέρλα που καλύπτουν το αυτί. Μοιάζει με το ear cuff, μόνο που δεν χρειάζεται τρύπα στο αυτί, απλώς το κουμπώνεις γύρω από το πτερύγιο του αυτιού.

Staples: Αγαπημένη ερώτηση των δημοσιογράφων στα διάσημα στιλάτα κορίτσια: Ποια είναι τα staples σας; Εννοούνται εδώ τα αγαπημένα ή κλασικά κομμάτια σε μία γκαρνταρόμπα. Τα staples σου μπορεί να είναι οτιδήποτε χαρακτηρίζει το στιλ σου, από το απλό skinny jeans σου, μέχρι το φούτερ που αγόρασες πριν από δέκα χρόνια, αλλά όποτε το φοράς νιώθεις καλύτερα.

You may also like

Hot News