Miri Sopasi: Οι ελληνικές χειροποίητες τσάντες που θέλουμε όλες να αποκτήσουμε!

By

 [swfullwidthimg image=”24378″ caption=”” align=”center” height=”300px” padding = “padding-bottom: 0;”]

Τις Miri Sopasi τις ανακάλυψα τυχαία στο Instagram – τσέκαρε το λογαριασμό @mirisopasi – και όπως θα δεις και εσύ είναι αναπόφευκτο να μη σου γεννηθεί η επιθυμία να κάνεις δική σου έστω μία! Είτε είσαι Boho, είτε Minimalist δε θα θέλεις να την αποχωριστείς!

Οι Miri Sopasi είναι η νέα είσοδος στις χειροποίητες τσάντες με σύγχρονη προσέγγιση και αισθητική. Ένα πάντρεμα της παράδοσης και των τελευταίων τάσεων με ελληνική υπογραφή, ταξιδεύει την τέχνη του χειροποίητου υφαντού πέρα από τα σύνορα, σε ένα αξεσουάρ must to have! Η Μύρη Σωπάση, επιχειρηματίας και δημιουργός του ομώνυμου νεοσύστατου brand, είναι μια κοπέλα που δε φοβάται να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της. Και μέχρι σήμερα δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που ακολούθησε το ένστικτό του και το πάθος του και δεν πέτυχε.

 

Με τη Μύρη, η τηλεφωνική μας επικοινωνία – μιας και η ίδια βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων με μικρά διαλείμματα στην Αθήνα – εξελίχθηκε σε μια συνομιλία από αυτές που τις νιώθεις πιο φιλικές και ανθρώπινες και σε γεμίζουν με την αισιοδοξία πως όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να τα θέλεις!

Τι σε ώθησε στη δημιουργία του Miri Sopasi

Η ιδέα για το brand ξεκίνησε από την ανάγκη να καλύψω τις απαιτήσεις των καταναλωτών στα καταστήματα μας. Έψαχνα ένα προϊόν χειροποίητο, καλοκαιρινό, να θυμίζει παράδοση αλλά να είναι συγχρόνως μοντέρνο και μέσα στη μόδα. Δεν είχα βρει κάτι να πω “αυτό είναι” ώσπου κάποια στιγμή βρέθηκα τυχαία σ’ ένα υφαντουργείο φιλικής οικογένειας, εδώ στην Κρήτη κι εκεί όλα πήραν το δρόμο τους. Αυτό που με ώθησε στη δημιουργία του brand είναι η μεγάλη μου αγάπη για δημιουργία. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με χειροποίητες κατασκευές (κυρίως αξεσουάρ).

Πώς θα χαρακτήριζες το ύφος της δουλειάς σου;

Θα χαρακτήριζα τη δουλειά μου ως χειροποίητες τσάντες φολκλορικού στυλ με μια μοντέρνα διάθεση.

 

“Αυτό που με ώθησε στη γέννηση του brand είναι η αγάπη μου για δημιουργία”

 

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου και τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι η βάση αναφοράς μας γενικώς. Η συλλογή μας είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στην Ελλάδα, στη θάλασσα και το μοναδικό Ελληνικό καλοκαίρι. Όπως και η Κρητική παράδοση. Πολλά από τα υφαντά μας έχουν στοιχεία παραδοσιακά κρητικά αλλά κι ελληνικά. Στη Μινωική τέχνη βρίκαμε επίσης, το βασικό στοιχείο (logo) του brand μας το κρίνο. Του δώσαμε μια πιο μοντέρνα γραμμή, και το τοποθετήσαμε σε αρκετά από τα σχέδια μας, σαν διακοσμητικό δερμάτινο στοιχείο σε διαφορά χρώματα.

Φυσικά και εμπνέομαι από τις διεθνείς τάσεις της μόδας (όπως τώρα είναι τα πον πον και οι φούντες) αλλά και από τις γενικότερες τάσεις στη μόδα στο ρούχο. Είναι αξεσουάρ που συνοδεύουν την εμφάνιση όποτε εχει σημασία να διαλέγουμε χρωματικές επιλογές που τα συνοδεύουν.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σχεδόν εξολοκλήρου ελληνικής παραγωγής και τα περισσότερα από ανακύκλωμενα φυσικά υλικά. Η βάση για τις τσάντες μας για παράδειγμα είναι από 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι. Οι φόδρες μας από μαλακό ελληνικό λινό, μέχρι και οι φούντες και τα πον πον είναι από φυσικό μαλλί, τα οποία τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Πρόκειται για χειροποίητο eco-friendly product. Προσπαθούμε να βρίσκουμε τα καλύτερα υλικά, συνεργαζόμαστε με 2 υφαντουργεία και 3 εργοστάσια, τα οποία είναι όλα στην Ελλάδα.

Πού μπορούμε να βρούμε τις Miri Sopasi;

Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρει κάποιος τις τσάντες μας στα καταστήματα μας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στη Σταλίδα και Χερσόνησο. Επίσης στους Παξούς, στη Σάμο και τη Μύκονο. Έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία εκτός συνόρων στο Λος Άντζελες για την οποία είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και στο eshop μας www.mirisopasi.com. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για αρκετές νέες συνεργασίες για τη νέα σεζόν για Σαντορίνη, Κέρκυρα, νότιο Γαλλία κι Αυστραλία κι αλλά αρκετά μέρη τα οποία θα αναφέρονται στο site μας.

Υπάρχουν σκέψεις για ανάπτυξη του brand με την παραγωγή νέων προϊόντων, πέρα από τσάντες;

Υπάρχουν αρκετές ιδέες για ανάπτυξη του brand σε αλλά είδη τσαντών όπως tote bags και σε περαιτέρω είδη αξεσουάρ όπως καπέλα.

Ανακάλυψε τις Miri Sopasi:  FB Miri Sopasi | Instagram: @mirisopasi | E-Shop: www.mirisopasi.com

 Πάρε μέρος στο διαγωνισμό

Αν θέλεις και εσύ να κρατήσεις την πιο Boho τσάντα του καλοκαιριού δεν έχεις παρά να μοιραστείς μαζί μου το αντικείμενο που υπάρχει πάντα μέσα στη τσάντα σου! Κάνε comment στο VIDEO που θα βρεις καρφιτσωμένο στην FB Page του KeepUp και tag όποια φίλη σου πιστεύεις ότι σε ξέρει πολύ καλά!

Σε μια εβδομάδα θα ανακοινώσω την μία τυχερή που θα κρατήσει την υπέροχη τσάντα Miri Sopasi!

You may also like

Hot News