Πώς να κοντύνεις φούστες και φορέματα μόνη σου. Είναι πανεύκολο!

By

Πόσες φορές σου έχει τύχει να αγοράσεις κάποια φούστα ή φόρεμα και να σου πέφτει μακρύ; Προσωπικά μου έχει τύχει πολλές φορές και πάντα μπαίνω στη διαδικασία να τα πάω σε κάποιον ράφτη να μου τα κοντύνει πράγμα που σημαίνει πως χάνω χρόνο και χρήμα. Δες πώς μπορείς να κονταίνεις μόνη σου ό,τι σου φαίνεται μακρύ.

Για να το κάνεις θα χρειαστείς μία βελόνα, κλωστή στο χρώμα του ρούχου, σίδερο, ψαλίδι και μία κιμωλία.

kl_fousta01

Φόρεσε τη φούστα ή το φόρεμα και σημείωσε με την κιμωλία που θέλεις να το κόψεις. Φρόντισε να είναι η πίσω μεριά ελαφρώς πιο μακριά. Μόλις βγάλεις τη φούστα ένωσε τα σημάδια της κιμωλίας γύρω-γύρω. Πάτησε με το σίδερο τη φούστα και γύρνα προς τα μέσα το κομμάτι που θα κόψεις στερεώνοντάς το με καρφίτσες. Φόρεσέ την ξανά και δες αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

Βγάλε το ρούχο και άφησε περίπου ένα εκατοστό περίσσευμα μετά τη γραμμή. Κόψε το ύφασμα που περισσεύει και έπειτα ράψε από την εσωτερική μεριά το διπλωμένο στρίφωμα. Φρόντισε οι βελονιές να είναι πολύ μικρές. Μόλις τελειώσεις κάνε έναν κόμπο με την κλωστή και ράψ΄τον λίγο από μέσα. Σιδέρωσε ξανά το στρίφωμα και είσαι έτοιμη.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News