Τα 6 μυστικά των ανθρώπων που έχουν πάντα καθαρά σπίτια!

By

Έχεις παρατηρήσει ότι παρόλο που καθαρίζεις και γυαλίζεις το σπίτι σου το Σαββατοκύριακο, μέχρι την Τετάρτη μοιάζει και πάλι σαν βομβαρδισμένο τοπίο; Και τι συμβαίνει με το σπίτι του γείτονα; Γιατί αυτός το έχει πάντα καθαρό και τακτοποιημένο; Δες ποια είναι τα μυστικά των ανθρώπων που έχουν πάντα πεντακάθαρα σπίτια.

Καθαρίζουν κάθε φορά που περνούν από ένα χώρο

Αντί να περιμένουν να έρθει η ώρα του δείπνου για να καθαρίσουν την κουζίνα, εκμεταλλεύονται την ώρα του μαγειρέματος για να το κάνουν. Έτσι, μέχρι να ετοιμαστεί το βραδινό, έχει καθαριστεί και όλη η κουζίνα.

Κάνουν κάτι κάθε μέρα

 Όταν έχεις να παρουσιάσεις ένα σημαντικό project στη δουλειά και έχει κοιμηθεί μόλις 5 ώρες, το να καθαρίσεις τα παράθυρα είναι το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου. Αν αφιερώσεις, όμως, μόλις 20 λεπτά την ημέρα για να κάνεις μια δουλειά στο σπίτι θα γλιτώσεις από το 3ωρο καθάρισμα του σπιτιού το Σάββατο.

Βάζουν όλη την οικογένεια σε ένα πρόγραμμα

 Δώσε μια μικρή δουλειά σε κάθε μέλος της οικογένειας και έτσι όλες οι δουλειές του σπιτιού θα τελειώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Διασκεδάζουν δουλεύοντας

Μπορεί κανείς να μην απολαμβάνει να περνάει το χρόνο του καθαρίζοντας το σπίτι αλλά δοκίμασε να το κάνεις βάζοντας ανεβαστική μουσική στο ράδιο και χορεύοντας. Θα περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβεις.

Τακτοποιούν πριν πάνε για ύπνο

 Πριν πας για ύπνο σιγουρέψου πως όλα τα παπούτσια βρίσκονται στην παπουτσοθήκη, όλα τα ρούχα είναι κρεμασμένα, τα μαξιλάρια του καναπέ είναι όμορφα τοποθετημένα και το coffee table δεν είναι γεμάτο περιττά αντικείμενα. Αφιερώνοντας μόλις 5 λεπτά από το χρόνο σου πριν πας για ύπνο μπορείς να βάλεις σε τάξη ακόμα και το πιο ακατάστατο σπίτι.

Ακολουθούν τον κανόνα των 2 λεπτών

 Αν μια δουλειά θέλει λιγότερο από 2 λεπτά για να γίνει, σταμάτα να το σκέφτεσαι και κάν’την τώρα. Έτσι μπορείς να καθαρίσεις το νεροχύτη, να αλλάξεις μαξιλαροθήκες στα μαξιλάρια σου και να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου στις ντουλάπες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News