Τι να κάνεις για να μην σε φάνε τα κουνούπια ζωντανή!

By

Να ένα πράγμα για το οποίο αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη. Δεν γνωρίζω το λόγο (και δεν με ενδιαφέρει κιόλας) αλλά δεν με πλησιάζουν τα κουνούπια ούτε στο ένα εκατοστό. Μπορεί να κατατρώνε τους γύρω μου και με το που νυχτώνει -ειδικά τους πιο καλοκαιρινούς μήνες- να κλείνονται μέσα στο σπίτι αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δεν με τσιμπάνε και δεν αντιλαμβάνομαι ποτέ την ύπαρξή τους.

Επειδή μπορώ να φανταστώ, όμως, ότι είναι πρόβλημα το να μην μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στη βεράντα επειδή κάτι σε τρώει έψαξα και βρήκα μερικές απλές λύσεις που θα σε απαλλάξουν από τον εφιάλτη που ζεις.

Φόρα ανοιχτόχρωμα ρούχα

Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα δεν προσελκύουν τα κουνούπια τόσο πολύ όσο τα σκούρα. Άσε, λοιπόν, στην άκρη το αγαπημένο σου μαύρο και επέλεξε να φορέσεις κάτι πιο light και ανοιχτόχρωμα. Γίνει φαν του λευκού!

Άναψε τον ανεμιστήρα

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το νερό προσελκύει τα κουνούπια, αλλά ήξερες πως ο αέρας τα διώχνει μακριά; Ακόμα και ένα ελαφρύ αεράκι μπορεί να τα πάρει και να τα σηκώσει. Άναψε, λοιπόν, έναν ανεμιστήρα όση ώρα κάθεσαι στη βεράντα και άσ’τον να κάνει τη δουλειά του.

Γέμισε τα πάντα με λεβάντα

Η λεβάντα λένε πως κρατάει μακριά κουνούπια και μύγες. Βάλε σε 2-3 γλάστρες στη βεράντα σου λεβάντα και άφησέ την να λειτουργήσει σαν φυσικό εντομοαπωθητικό. Η λεβάντα αυτό που κάνει είναι ότι καλύπτει την φυσική μυρωδιά που εκπέμπει το σώμα σου και προσελκύει τα κουνούπια με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται την παρουσία σου. Αυτό, βέβαια, με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο απωθητική μπορεί να τους είναι η δική μου μυρωδιά για να μην με πλησιάζουν…

Τρώγε περισσότερο σκόρδο

Α, όλα κι όλα, χωρίς σκορδάκι δεν μπορώ να ζήσω. Λες γι’αυτό να μη με τσιμπάνε; Τα έλαια σκόρδου που απελευθερώνει το σώμα σου αφού φας σκόρδο λειτουργούν σαν ένα ισχυρό εντομοαπωθητικό. Just do it.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News