Λίγο νερό για τα αδέσποτα

By

Θα ξεκινήσω να γράφω σήμερα επηρεασμένη από ένα άρθρο που διάβασα για την Αθήνα. Αν και δεν αφορά την πόλη μας – θα το ήθελα πολύ- με έκανε πραγματικά χαρούμενη, όπως πιστεύω και πολλούς άλλους! Για να σε βάλω στο κλίμα, αναφέρομαι στις ποτίστρες δροσιάς για τα αδέσποτα ζώα σε όλη την Αθήνα. Το τμήμα Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης “Πρασίνου και Περιβάλλοντος” του Δήμου Αθηναίων τις τοποθέτησε σε 35 σημεία σε όλη την πρωτεύουσα, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να τις κρατήσουν γεμάτες με νερό για όσο διαρκέσει η ζέστη του καλοκαιριού και ο καύσωνας. Ελπίζω πως τουλάχιστον θα ζηλέψουν και οι δικοί μας υπεύθυνοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να κάνουν κάτι ανάλογο!

DO IT YOURSELF
Προσωπικά όμως, είμαι οργανωμένη, μέχρι να εμφανιστούν οι ποτίστρες. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου, μαζί με τις κονσέρβες προστέθηκαν μπολ κ νερό μόλις άρχισαν οι…ζέστες. ‘Όρεξη να έχω να κάνω στάσεις!
Αν σκεφτείς ότι υπάρχει αύξηση 40% στην εγκατάλειψη ζώων στην Ελλάδα, με σχεδόν μηδενική φιλοζωική παιδεία καταλαβαίνεις ότι έστω και ένα μπολ νεράκι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ πολύ σημαντικό. Αν πάλι έχεις χώρο κ χρόνο για μεγάλες και…ατέλειωτες αγκαλιές, υιοθέτησε ένα και μην αγοράσεις.600 εκατομμύρια αδέσποτα σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να μην βρεις ένα που να σου κάνει “κλικ”! Πίστεψε με, θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου και ως γνωστόν τον φίλο σου δεν τον αγοράζεις τον διαλέγεις.

ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!
Δεν αλλάζω με τίποτα -και το εννοώ- την καθημερινή υποδοχή που μου κάνουν στην επιστροφή απ την δουλεία, με “βασιλικές τιμές” θα έλεγα! Και ας πρέπει να τα κάνω βόλτα, όσο κουρασμένη κ αν είμαι! Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερή που τους έχω δίπλα μου, κυριολεκτικά πάνω στο κρεββάτι μου, ενίοτε και πάνω στο κεφάλι μου! Αν δεν είχα βρεθεί εγώ θα είχαν την τύχη όλων των άλλων αδέσποτων και πίστεψε με είμαι σίγουρη ότι το ξέρουν…’Όποιος έχει ζωάκι μάλλον καταλαβαίνει τι περιγράφω. Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις τόσο κόπο και χρόνο, τουλάχιστον βάλε το μπολάκι σου με νερό! Να είσαι σίγουρος ότι θα σε ευγνωμονούν και σίγουρα κάπου θα σε… πετύχουν για να σε ευχαριστήσουν!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News