Απολαύστε υπεύθυνα

By

#φάε λάδι
Ρε αγάπες, δεν υπάρχει λόγος να πνίγετε τα όποια θέματά σας στο αλκοόλ. Και άλλοι αγαπήσαμε… Ούτε να υποστηρίζετε χώρους με ύποπτα ποτά, μπόμπες ναπάλμ, απλά επειδή έχουν κόσμο. Και ούτε και να πίνετε τσίπουρο αμφιβόλου ποιότητας. Το τσίπουρο αν δεν ξέρεις τι είναι έχει «κακό» – να το πω – αλκοόλ και μπορεί να σε τυφλώσει. Όχι σαν τον αυνανισμό… Αλλά να σε τυφλώσει πραγματικά. Εννοώ να χάσεις το φως σου. Να τυφλωθείς.

image
Οι παλιοί πριν βγουν έπιναν μια κουταλιά λάδι. Το λάδι κάθεται επάνω στο στομάχι και εμποδίζει τις αναθυμιάσεις. Σαν καντήλι εσωτερικό. Καλύτερα εσωτερικό παρά εκεί έξω… Χτύπα ξύλο, αλλά καλά τα λέω. Μην παίζετς με τις ζωές σας!
image_1

#ήπιες; Πάρε ταξί
Αν καταλάβεις ότι ήπιες παραπάνω, μην οδηγήσεις. Πάρε ένα ταξί. Δεν υπάρχει το να οδηγήσεις. Θυμήσου ότι «στιγμιαίες μαλακίες ταλαιπωρούν ζωές»! Τουλάχιστον αυτό λέει ο πατέρας μου, όταν μονολογεί και με κοιτάζει… Φάε καλά, βγες, πιες τα ποτά σου, φλέρταρε, αγάπησε τον άνθρωπο σου και γύρισε σπίτι σου. Σώος.

image

Από την πρώτη μέρα που μπήκα στο μπαρ, παιδάκι ακόμα, κάνω τον σταυρό μου πριν μπω. Πιστεύεις δεν πιστεύεις, εγώ που πιστεύω τον κάνω. Ο λόγος είναι όχι απλά για να πάει καλά η δουλειά, αλλά για να γυρίσω σπίτι μου όπως έφυγα. Μπανιαρισμένος, καθαρός και υγιής.
image_2
#ναι στο αλκοόλ
Με μέτρο. Είμαι 23 και χρόνια στο κουρμπέτι κι έχω δει πολλά. Δεν πάω να το παίξω καλός . Ούτε είμαι σε φάση να συμβουλεύω. Μια γνώμη λέω κι αν θες άκουσέ την. Είσαι πολύτιμος . Πολύτιμη. Να σε προσέχεις! Θα σου φτιάξω ένα cocktail που είναι το παιδί μου και το αγαπώ. Να πιεις ένα, άντε δύο και να πας σπίτι ωραία. Καλή χρονιά, με υγεία και χαμογέλα! Απολαύστε υπεύθυνα.

10891821_945570545465632_6961175710064047961_n
Ήταν μια απαίτηση-κοινωνική προσφορά της μάνας μου! Χαλάμε χατίρι στη μανούλα; Ζαμέ!

Cocktail recipe – Bitter bite

50 ml ρούμι
25ml λικέρ φασκόμηλο
10 ml σιρόπι μελιού
2 dashes grapefruit bitters
2 dashes plum bitters
Λίγο στυμμένο λάιμ

image_1

You may also like

Hot News